Vés al contingut

notícies relacionades

Raimon Panikkar a les aules

(Laura Mor -CR) Els promotors de l'Any Raimon Panikkar volen portar el pensament d'aquest teòleg i filòsof català a les escoles i els instituts. Per això el Departament d'Ensenyament organitza la Jornada de commemoració del centenari de naixement de Raimon Panikkar per al professorat de primària, secundària i batxillerat.

Pigem: “Cap societat no se’n pot sortir sense combinar les perspectives de les diferents tradicions i cultures”

(Direcció General d'Afers Religiosos) Jordi Pigem (Barcelona, 1964) és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona, amb la tesi El pensament de Raimon Panikkar: Una filosofia de la interdependència. La seva obra més recent és Àngels i robots: La interioritat humana en la societat hipertecnològica. Ha estat el coordinador dels primers volums de l'edició catalana de l'Opera Omnia Raimon Panikkar.

Jordi Pigem: “Sense transformació personal no anem enlloc”

(Laura Mor –CR) Llegir el filòsof Jordi Pigem no deixa indiferent. Escoltar-lo, tampoc. L'hem entrevistat amb motiu de la publicació de l'assaig Àngels i robots. La interioritat humana en la societat hipertecnològica, XXV Premi Joan Maragall.

Santi Vila: "Laudato Si' obre el camí a una nova ètica ecològica"

(Jordi Llisterri –CR) No només es tracta d'un pensament ecològic, sinó d'una nova ètica i una nova espiritualitat que trenca els postulats basats únicament en la ciència empírica i que vincula el progrés econòmic amb el progrés social. Aquest és el fons de la Laudato Si' en què han coincidit els ponents de la taula rodona sobre la nova encíclica del papa Francesc que s'ha fet aquest dimarts al vespre a la Fundació Joan Maragall.

La Fundació Joan Maragall, més ecològica

(CR) Dimarts vinent la Fundació Joan Maragall inicia un cicle per examinar l’abast de la Laudato Si’, l’encíclica ecològica del papa Francesc. El primer acte serà una taula rodona en la que hi participarà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. En el debat també hi participaran Josep M.

Veure la fe