Vés al contingut

notícies relacionades

González Faus, premi Emmanuel Mounier 2015

(IEMC) Enguany, l’Institut Emmanuel Mounier de Catalunya (IEMC) i la Facultat de Filosofia de Catalunya han decidit atorgar el Reconeixement Emmanuel Mounier 2015 al jesuïta José Ignacio González Faus, pel seu permanent compromís en defensa del desenvolupament humà, la pau, els drets de les persones i la plena convivència en tota la seva trajectòria, sobre la base de la recerca de l’autèntica fe cristiana i

"La vida dels refugiats continua tenint sentit malgrat l'exili"

(Laura Mor/Glòria Barrete –CR) Podria semblar un no-lloc existencial, un espai col·lectiu buit. En el camp de refugiats de Kakuma, al nord-oest de Kenya, 150.000 persones viuen amb la incertesa de quan tornaran als respectius països d'origen. Això és “el més difícil de gestionar, personalment i espiritualment” segons el jesuïta Pau Vidal, que en aquest vídeo descriu llums i ombres del temps d'exili.

Mor Francesc Abel, el jesuïta pioner de la bioètica

(CR) Fundador de l’Institut Borja de Bioètica el 1974, el primer centre especialitzat en aquest àmbit a tot Europa, i impulsor de la creació del Comitè de Bioètica de Catalunya l’any 1991, de la regulació dels Comitès d’ètica assistencials i de recerca, o de la creació de la Societat Catalana de Bioètica. Són alguns les principals fites del jesuïta Francesc Abel, que va morir el 31 de desembre amb 78 anys.

Veure la fe