Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Fundador de l’Institut Borja de Bioètica el 1974, el primer centre especialitzat en aquest àmbit a tot Europa, i impulsor de la creació del Comitè de Bioètica de Catalunya l’any 1991, de la regulació dels Comitès d’ètica assistencials i de recerca, o de la creació de la Societat Catalana de Bioètica. Són alguns les principals fites del jesuïta Francesc Abel, que va morir el 31 de desembre amb 78 anys. Entitats internacionals com Medicus Mundi, o l’European Association of Centres of Medical Ethics també varen tenir a Francesc Abel com a capdavanter i impulsor.

Doctor en Medicina i Cirurgia, especialitzat en obstetrícia i ginecologia, també es va llicenciar en Teologia i Sociologia, va ser ordenat sacerdot el 1967 després d’entrar a la Companyia de Jesús el 1960.

El 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi i ara se li estava preparant un homenatge coincidint amb el seu relleu en la presidència de l’Institut Borja. Pioner en un camp complex, des de l’Institut Borja se li reconeix especialment "la ponderació i la prudència, però no sense un punt d’atreviment valent i ferm, en el diàleg entre ciències i humanitats, en el que ell tant hi creia”

El seu comiat es va fer el dia 1 al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès i el 9 de gener es farà un funeral a l’Església dels jesuïtes de Casp de Barcelona.