Vés al contingut

notícies relacionades

L’acollida, a l’ADN de la vida religiosa

(Montse Punsoda –CR) L’esclat de la guerra a Ucraïna ha desplegat un mantell de solidaritat i acollida al voltant d’occident. D’un dia per l’altre, moltes llars familiars han obert les portes als refugiats ucraïnesos que, a poc a poc, arriben buscant pau i seguretat. En aquesta línia, la mateixa Unió de Religiosos de Catalunya va fer una crida a les famílies religioses per tal “d’ajudar i donar resposta des de les seves possibilitats d’acollida”.

Celebració interconviccional "Per les persones que migren i cerquen refugi"

(JiP) Justícia i Pau coorganitza, juntament amb altres entitats religioses o espirituals, una celebració interreligiosa i interconviccional en solidaritat amb les persones que cerquen refugi a Europa, obligades per la guerra inacabable de Síria i països limítrofs, i també amb els immigrants que cerquen treball, habitatge i un millor benestar a Europa.

Vaga de fam a Santa Anna. Torna el "papers per a tothom"

(CR) A la porta d'entrada a la Placeta Ramon Amadeu del centre de Barcelona hi penja una pancarta on s'hi pot llegir "Tancada, vaga de fam. Empadronament, papers, nacionalitat per a tothom". La portalada del temple és més plena de motxilles, caixes de menjar i voluntaris que de costum. Aquest dissabte 16 de desembre un grup de persones es van tancar a l'Església de Santa Anna a Ciutat Vella per reclamar el canvi l'actual llei d'estrangeria.

Acollir, protegir, promoure i integrar: els quatre verbs del papa a migrants i refugiats

(CR) Aquest dilluns el papa Francesc ha fet públic el seu missatge per a la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, que se celebrarà el 14 de gener del 2018. Amb el títol 'Acollir, protegir, promoure i integrar' el text constitueix un compromís ferm d'Església amb les persones que es veuen obligades a abandonar casa seva, “d'acord amb la seva tradició pastoral”.

“A Bayt al-Thaqafa considerem que s’ha d’acollir tothom”

(Sant Joan de Déu) Especialista en Dret de l’estrangeria i nacionalitat, Sílvia Granato és la responsable del Servei Jurídic de la Fundació Bayt al-Thaqafa. Aquesta entitat sense ànim de lucre, participada per Sant Joan de Déu, treballa amb immigrants d’origen arabomusulmà des del 1974.

Manel Andreu, un ‘mestre’ i militant de l’església obrera

(Francesc Romeu) Ho recordava molt bé l’arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell, en la celebració religiosa de comiat del Manel Andreu a la parròquia de Santa Maria del Taulat al barri del Poblenou de Barcelona aquest dimecres al migdia: “El Manel ha estat com un mestre de primària que ens ha ensenyat a tots què és això del compromís de l’Església amb el món obrer”.

Refugiats i migrants: “Ja n’hi ha prou! ... Què podem fer?”

(Bisbat de Sant Feliu) A un mes vista de la Jornada Mundial del Migrant i Refugiat que serà el 15 de gener el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat i Càritas Diocesana va organitzar dimecres un acte de sensibilització sobre la situació, els drets i la dignitat de les persones migrants i refugiades. En l’acte a la Casa de l’Església hi va intervenir la Germaneta Rosaura de Jesús,  de Corbera de Llobregat.

L’Escola Pia reforça l'acció social incorporant la Fundació Benallar

(Escola Pia) L’Escola Pia de Catalunya ha arribat a un acord amb la Fundació Benallar per que aquesta passi a ser part de l’acció social que desenvolupa. És un pas més en l’opció decidida al darrer Capítol per reforçar la presència en el sector social, a través de programes, projectes i accions que responen a la missió, visió i valors de la institució.

panoràmica

Veure la fe