Vés al contingut

notícies relacionades

justicia-pau-bancs

Justícia i Pau denuncia que els bancs no permeten obrir comptes a immigrants

CR | La majoria d'entintats financeres no accepten l'obertura de comptes corrents a persones refugiades, immigrades o que disposen de pocs recursos. Ho asseguren des de Justícia i Pau que denuncien que la negativa dels bancs "constitueix una clara vulneració de la normativa europea, espanyola i catalana".

L’acollida, a l’ADN de la vida religiosa

(Montse Punsoda –CR) L’esclat de la guerra a Ucraïna ha desplegat un mantell de solidaritat i acollida al voltant d’occident. D’un dia per l’altre, moltes llars familiars han obert les portes als refugiats ucraïnesos que, a poc a poc, arriben buscant pau i seguretat. En aquesta línia, la mateixa Unió de Religiosos de Catalunya va fer una crida a les famílies religioses per tal “d’ajudar i donar resposta des de les seves possibilitats d’acollida”.

Celebració interconviccional "Per les persones que migren i cerquen refugi"

(JiP) Justícia i Pau coorganitza, juntament amb altres entitats religioses o espirituals, una celebració interreligiosa i interconviccional en solidaritat amb les persones que cerquen refugi a Europa, obligades per la guerra inacabable de Síria i països limítrofs, i també amb els immigrants que cerquen treball, habitatge i un millor benestar a Europa.

Vaga de fam a Santa Anna. Torna el "papers per a tothom"

(CR) A la porta d'entrada a la Placeta Ramon Amadeu del centre de Barcelona hi penja una pancarta on s'hi pot llegir "Tancada, vaga de fam. Empadronament, papers, nacionalitat per a tothom". La portalada del temple és més plena de motxilles, caixes de menjar i voluntaris que de costum. Aquest dissabte 16 de desembre un grup de persones es van tancar a l'Església de Santa Anna a Ciutat Vella per reclamar el canvi l'actual llei d'estrangeria.

Acollir, protegir, promoure i integrar: els quatre verbs del papa a migrants i refugiats

(CR) Aquest dilluns el papa Francesc ha fet públic el seu missatge per a la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, que se celebrarà el 14 de gener del 2018. Amb el títol 'Acollir, protegir, promoure i integrar' el text constitueix un compromís ferm d'Església amb les persones que es veuen obligades a abandonar casa seva, “d'acord amb la seva tradició pastoral”.

“A Bayt al-Thaqafa considerem que s’ha d’acollir tothom”

(Sant Joan de Déu) Especialista en Dret de l’estrangeria i nacionalitat, Sílvia Granato és la responsable del Servei Jurídic de la Fundació Bayt al-Thaqafa. Aquesta entitat sense ànim de lucre, participada per Sant Joan de Déu, treballa amb immigrants d’origen arabomusulmà des del 1974.

Manel Andreu, un ‘mestre’ i militant de l’església obrera

(Francesc Romeu) Ho recordava molt bé l’arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell, en la celebració religiosa de comiat del Manel Andreu a la parròquia de Santa Maria del Taulat al barri del Poblenou de Barcelona aquest dimecres al migdia: “El Manel ha estat com un mestre de primària que ens ha ensenyat a tots què és això del compromís de l’Església amb el món obrer”.

panoràmica

Veure la fe