Vés al contingut

notícies relacionades

Sant Feliu revisa la seva trajectòria per vertebrar noves prioritats

(Bisbat de Sant Feliu) Gairebé un centener de persones es van reunir dissabte a la Casa de l'Església en una matinal de treball, per a la presentació de la síntesi de les respostes recollides al qüestionari de revisió de la vida diocesana, fet públic el passat mes de setembre, coincidint amb el 10è aniversari de la creació de la diòcesi.

El Vaticà aprova la creació de la Facultat Antoni Gaudí

(Facultats Eclesiàstiques de Catalunya) El cardenal Zenon Grocholewski, prefecte de la Congregació per a l’Educació Catòlica, ha signat aquest dijous al migdia a Barcelona el decret de creació de la Facultat Antoni Gaudí d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts cristianes (FHEAG), impulsada des de l’Arquebisbat de Barcelona.

Els Masos, el poble desaparegut del Monestir de les Avellanes

(Monestir de les Avellanes). En les IV Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes (4 i 5 de juliol) entre altres novetats es donarà a conèixer l’intent de poblament de l’entorn del monestir amb la creació d’un poble anomenat Els Masos.

70 capellans perseguits pel franquisme

(CR) El número de juliol de la revista Sàpiens publica vuit llistes localitzades recentment a l’arxiu del Govern Civil de Barcelona. Elaborades durant l’estat d’excepció del 1969, són una "relación de personas más destacadas por sus antecendetes y actividades contra el Régimen”. Algunes llistes són genèriques i d’altres s’agrupen per col·lectius.

panoràmica

Veure la fe