Vés al contingut
Catalunya Religió
urgell-moda-re-guissona-00
Fotografia: Bisbat d'Urgell.
Galeria d'imatges

BISBAT D'URGELLEl grup Grapats, l’empresa d'Inserció de Càritas d’Urgell que inclou un Centre Especial de Treball (CET) i l’empresa d’inserció laboral Nougrapats, ha inaugurat aquest dijous 12 de gener una nova botiga de 'Moda Re-' a Guissona. L'objectiu principal de l'obertura és promoure l'economia circular a partir del reciclatge del tèxtil, a través de generar llocs de treball d'inserció per a persones amb risc d'exclusió social.

El bisbe d'Urgell i president de Càritas Urgell, Joan-Enric Vives, ha fet la benedicció de la nova botiga de 'Moda Re-' a Guissona. És la quarta botiga d'aquestes característiques que el grup Grapats obre a la província i està situada al carrer Ametllers número 3 del municipi de la Segarra, en un indret cèntric i amb bona accessibilitat.

L’acte d’inauguració i benedicció s'ha dut a terme amb l’assistència del president de Càritas Espanya, Manuel Bretón; el president de Càritas Catalunya, Francesc Roig; el president de Moda-re, el director-voluntari de Càritas Urgell, el delegat episcopal de Càritas Urgell, el rector de la parròquia de Guissona, l’alcalde de la població de Guissona i d’altres autoritats locals i dues diputades de la Diputació de Lleida.

El director de Càritas Urgell, Josep Casanova, ha valorat l’esforç de Càritas a l’hora de posar en marxa aquest tipus de projectes a causa de la conjuntura social. Casanova també ha destacat que el més important és que “tenen vocació de comunitat i estan oberts a tothom: a consumidors responsables, a voluntaris i a institucions”. També han parlat l’alcalde de Guissona, Jaume Ars; la diputada Mercè Carulla i els presidents de 'Moda Re-', Albert Alberich, i de Càritas Espanya, Manuel Bretón.

"75 anys d'amor als altres"

Abans de l'acte de benedicció, l'acte ha conclòs amb el parlament del bisbe d'Urgell i president de Càritas Urgell, Joan-Enric Vives. L'arquebisbe ha felicitat el poble de Guissona, a través del seu alcalde, per la seva capacitat acollidora que ha permès donar aixopluc a moltes famílies ucraïneses que es van refugiar a Guissona fugint de la guerra.

Vives en el seu parlament ha destacat com enguany s'han complert els 75 anys de Càritas, i ha recordat les paraules del Papa: "75 d'anys d'amor als altres". L'arquebisbe també ha parlat de la població de Guissona: "És una població amb més de 50% d'emigrants, la població amb més estrangers de tot Catalunya, de moltes comunitats, i això és un signe de la bona acollida que tots els habitants han sabut donar a les persones nouvingudes".

Reciclar, reutilitzar i reocupar

La nova instal·lació es tracta d'un establiment que disposa de 130 metres quadrats d'exposició on es pot trobar roba per a totes les edats, complements de moda, calçat i parament de la llar, però també articles de decoració i joguines, estris de cuina o complements esportius.

Les botigues 'Moda Re-' són un projecte liderat per Càritas Espanya. Aquest projecte aposta per transformar el model de reciclatge de roba per un una gestió d'economia circular, solidària i sostenible basada en criteris ètics i capaços de generar ocupació d'inserció a persones amb situació d'exclusió social. És aquest el motiu del seu nom 'Moda Re-', que cerca valorar la importància de reciclar, reutilitzar, reconstruir, reocupar i reiniciar biografies de persones en situació de risc d'exclusió.

En aquest sentit la finalitat és doble. Per una banda, l'acollida i formació de persones per posteriorment poder inserir-les a empreses ordinàries del territori, i, per altra banda, la viabilitat econòmica del projecte laboral.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.