Vés al contingut

notícies relacionades

Faraon.-Rey-de-Egipto-DFT_9203

CaixaForum Lleida desvetlla la història amagada darrere dels faraons d’Egipte

FUNDACIÓ "LA CAIXA" | La cap de Continguts d’Exposicions d’Art de la Fundació ”la Caixa”, Carla Tarruella; la directora de CaixaForum Lleida, Maribel Tost, i la comissària del Departament d’Egipte i Sudan del British Museum, Marie Vandenbeusch, han inaugurat aquest dimecres 29 de març 'Faraó. Rei d’Egipte' a Lleida.
momies-caixaforum

El CaixaForum Barcelona descobreix la vida de sis mòmies d'Egipte

FUNDACIÓ “LA CAIXA” | 'Mòmies d'Egipte: Redescobrint sis vides' és la nova exposició que ha presentat el CaixaForum de Barcelona fruit d'una col·laboració entre la Fundació "la Caixa" i el British Museum de Londres. El centre d'aquesta mostra són sis mòmies que s'exhibeixen juntament amb alguns dels seus sarcòfags i més de 260 objectes trobats en tombes i jaciments, tots pertanyents a la col·lecció del museu londinenc.

Cristians màrtirs del segle XXI

(Josep M. Bausset) La crueltat amb què són exterminats els cristians en ple segle XXI, hauria de moure la denúncia dels governs i la solidaritat amb aquestes víctimes que són assassinades pel fet de creure en Jesucrist. L’últim atemptat (conegut) ha estat la matança de desenes de cristians coptes, el diumenge de Rams, mentre celebraven l’Eucaristia.

Els jesuïtes i Montserrat exposen papirs de l'antic Egipte

(Jesuïtes) Remuntar les aigües del Nil per conèixer, a través dels papirs que es conserven, els diferents aspectes de la vida a l’antic Egipte. Això és el que proposa l’exposició 'Les flors del Faraó. Un viatge pel Nil a través dels seus papirs' que aplega prop de 70 peces de dues de les més importants col·leccions de papirs del país: la del Museu de l'Abadia de Montserrat i la col·lecció Palau-Ribes de l'Arxiu Històric dels Jesuïtes de Barcelona.

L'ànima del monaquisme egipci

(Catalunya Cristiana) Es actuals canvis polítics a Egipte han posat a primera plana internacional la important comunitat cristiana d'aquell país, els coptes. La seva existència es reunta als temps de la predicació de sant Marc i són al voltant del 10% de la població. Tot i ser una minoria tenen un paper important en la societat egípcia, fins al punt en què en l'actual govern islamista un dels ministres és copte.

panoràmica

Veure la fe