Vés al contingut

notícies relacionades

Cristians màrtirs del segle XXI

(Josep M. Bausset) La crueltat amb què són exterminats els cristians en ple segle XXI, hauria de moure la denúncia dels governs i la solidaritat amb aquestes víctimes que són assassinades pel fet de creure en Jesucrist. L’últim atemptat (conegut) ha estat la matança de desenes de cristians coptes, el diumenge de Rams, mentre celebraven l’Eucaristia.

Manuel Nin: “La persecució ha fet que les esglésies cristianes d’Orient superin les diferències”

(Arquebisbat de Tarragona) Quins són els camins de futur per als cristians orientals? “S’entreveuen possibilitats d’un cert retorn a les seves terres que hauran de ser prèviament reconstruïdes; mentre que les esglésies cristianes que arriben a casa nostra, en un occident que ja no és cristià, esperen acolliment i un ecumenisme pràctic que respecti la seva pròpia eclesiologia i els ajudi a superar la persecució

Els jesuïtes i Montserrat exposen papirs de l'antic Egipte

(Jesuïtes) Remuntar les aigües del Nil per conèixer, a través dels papirs que es conserven, els diferents aspectes de la vida a l’antic Egipte. Això és el que proposa l’exposició 'Les flors del Faraó. Un viatge pel Nil a través dels seus papirs' que aplega prop de 70 peces de dues de les més importants col·leccions de papirs del país: la del Museu de l'Abadia de Montserrat i la col·lecció Palau-Ribes de l'Arxiu Històric dels Jesuïtes de Barcelona.

L'ànima del monaquisme egipci

(Catalunya Cristiana) Es actuals canvis polítics a Egipte han posat a primera plana internacional la important comunitat cristiana d'aquell país, els coptes. La seva existència es reunta als temps de la predicació de sant Marc i són al voltant del 10% de la població. Tot i ser una minoria tenen un paper important en la societat egípcia, fins al punt en què en l'actual govern islamista un dels ministres és copte.

panoràmica

Veure la fe