Vés al contingut

notícies relacionades

“Hem de remoure els obstacles a la llibertat religiosa dels infants”

(Laura Mor –CR) La teoria de l’article 14 de la Convenció sobre els drets de l’infant de 1989 és clara. Però l’aplicació pràctica no sempre ho és tant i encara s’afronta amb diversitat de criteris. Què implica que els Estats respectin “el dret de l’infant a la llibertat de pensament, de consciència i de religió”? Quin és el rol dels pares a l’hora de garantir la llibertat religiosa dels seus fills i filles?

Maristes Lleida: “Hem de ser com els mestres que van creure en nosaltres”

(M. Eulàlia Muntané i Laura Mor –CR/Lleida) Entusiasta, humil i compromès. De petit ja dinamitzava els seus cosins “d'una manera innata”. Joan Pifarré i Vidal és mestre de primària i tutor de cinquè curs al Col·legi Maristes Montserrat Lleida. L'aula, el pati, els passadissos de l'escola són el seu medi natural i així ho transmet en aquesta entrevista en vídeo. Amb ell seguim aquesta petita col·lecció d'entrevistes per conèixer mestres per vocació.

Perú i Moçambic, nous territoris amb presència escolàpia

(Escola Pia) Perú i  Moçambic s'han afegit com a territoris amb presència escolàpia. La Congregació Provincial de Natzaret va aprovar el passat 22 de gener la decisió d'iniciar la fundació de l'Escola Pia al país andí. El lloc triat és la localitat de l'Era – Naña, en la perifèria de Lima, pertanyent a la diòcesi de Chosica. 

300 educadors es comprometen a millorar i estendre el lleure educatiu

(Fundació Pere Tarrés) Quines són les contribucions del lleure educatiu en el segle XXI als infants i joves, a les seves famílies i escoles, a les organitzacions i a la cohesió social? Unes 300 persones s’han reunit durat el dia d’avui i ahir al 3r Congrés del Lleure Educatiu organitzat per la Fundació Pere Tarrés i per Didania, a on han participat entitats i empreses de tot Catalunya, i també de la resta d’Espanya.

200 números de la revista Estris dedicats al lleure educatiu

(MCECC) Amb quasi 44 anys de recorregut, la revista Estris arriba al número 200. I ho fa amb un especial sobre 'El valor del lleure' que recull 20 articles persones destacades del món acadèmic, social, comunicatiu, educatiu i del lleure analitzen la influència del pas pel lleure en l’adquisició de competències i habilitats socials.

"Els esplais en saben molt de conrear actituds"

(Fundació Pere Tarrés) La Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d’Esplai i la Fundació Pere Tarrés ha presentat aquest dijous el llibre de formació per a monitors i monitores 'Educant en el lleure' adaptat a la nova normativa. Aquest llibre pretén ser una eina d’utilitat per a formadors i futurs monitors en l’adquisició de les competències, aportant una formació sòlida i amb voluntat de servei per a infant

Deu idees per entendre el canvi en les escoles dels jesuïtes

(Laura Mor –CR) Els jesuïtes han presentat aquest dijous els quatre primers quaderns d'una nova col·lecció editorial, 'Transformant l'educació', que busca donar detall de tot un procés: el com i el perquè van decidir canviar de paradigma educatiu a les seves escoles. L'acte de presentació, a l'Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, ha aplegat més de quatre-cents assistents, que indiquen l'interès que la proposta desperta en el sector.

panoràmica

Veure la fe