Vés al contingut

notícies relacionades

Quan els migrants es van tancar a les esglésies

(Joan Montblanc -Càritas Barcelona) El 20 de gener de 2001 desenes de migrants van celebrar una assemblea multitudinària a Plaça Catalunya en protesta per l’imminent entrada en vigor de la Llei d’estrangeria que va  desembocar en la històrica tancada a les parròquies.

El debat sobre l'homosexualitat divideix les esglésies evangèliques a Madrid

(David Casals –CR) El Consell Evangèlic de Madrid va acordar aquest dilluns donar de baixa una de les seves esglésies fundadores, l'Església Evangèlica Espanyola (IEE), pel seu posicionament a favor de la inclusió de les persones LGTBI. El cas reflecteix un debat que no només es dona a l'Estat: s'ha de fer una interpretació literal dels preceptes bíblics sobre la sexualitat, o d'acord amb el context social i històric del moment?

Infants i joves de Pere Tarrés pinten un món de drets

(Fundació Pere Tarrés) Alguns centres d’esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans s’han agrupat durant el cap de setmana per commemorar la jornada amb especial atenció als drets dels infants refugiats. Dijous passat els infants i adolescents del Centre Socioeducatiu Poblenou van iniciar la celebració pintant un mural al pati reivindicant els seus drets.

Càritas Girona demana als propietaris de pisos buits que els cedeixin a famílies vulnerables

(Càritas Girona) Coincidint amb el Dia Mundial de Justícia Social, aquest divendres Càritas diocesana de Girona recollirà signatures per reclamar mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica. L’entitat fa una crida als propietaris de pisos buits, perquè els puguin cedir per un temps per tal de donar-los una utilitat social.

Blanquerna celebra el Dia dels Drets de l'Infant

(Fundació Blanquerna) Per commemorar el 25è aniversari de la proclamació de la Convenció sobre els Drets de l'Infant, adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989 el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha pronunciat la conferencia titulada "La situació actual de la infància a Catalunya" a la

Els internautes tornen a ser infants

(Fundació Pere Tarrés) Aquest dijous des dels perfils de Facebook, Twitter i Instagram de la Fundació Pere Tarrés es fomentarà que els seguidors canviïn la seva foto actual de perfil per una de quan ells i elles eren infants i escrigui una frase sobre el què li hauria agradat com a infant, vinculada als Drets dels Infants.

Eugeni Gay: “La dignitat humana constitueix la base dels drets fonamentals”

(ISCREB/CR) “La dignitat humana no és únicament un dret fonamental sinó que constitueix la base mateixa dels drets fonamentals”. Aquest idea, expressada en l’explicació de la Convenció Europea de Drets Humans, va ser l’eix del jurista Eugeni Gay en la lliçó inaugural del curs 2014-2015 de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB).

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe