Vés al contingut

notícies relacionades

M. Dolors Sitjes: “L'hospital és per a mi una escola de Teologia”

(Glòria Barrete –CR/Granollers) La il·lusió per fer-se 'hermana' i anar a missions a la M. Dolors Sitjes li va venir de ben petita. Ara bé, l'enamorament de Jesús i el gust per la vida religiosa no va arribar fins als trenta anys, anys més tard d'haver dit sí a fer-se germana vedruna. Aquesta vocació incipient, combinada amb el desig de ser infermera, ha fet que la M. Dolors porti més de quaranta anys dedicant cos i ànima a l'hospital de Granollers, on actualment forma part del Servei d'Acompanyament Espiritual i Religiós.

Marga Pedraz: "Tant servei és ser General de Congregació com cuinar per a les germanes"

(Glòria Barrete –Mollet del Vallès /CR) Mollet del Vallès compta amb una única congregació religiosa a la seva població, les religioses de la Companyia de Maria. Fa més d'un segle que les germanes de Lestonnac hi son a través de la comunitat i l'escola concertada. Una comunitat que pretén ser testimoni de fraternitat i acollida i que compta actualment amb vuit religioses de la Companyia de Maria.

Domènec Valls: "A tots els llocs on vas pots fer la missió salesiana"

(Glòria Barrete –CR) El cim més alt de la serra de Collserola a Barcelona és el Tibidabo. Conegut per moltes famílies gràcies al parc d'atraccions familiar que porta el mateix nom que la muntanya, però també per ser l'indret on fa més d'un segle es va erigir el Temple Expiatori del Sagrat Cor.

Josep Sureda: “Col·laboreu amb qui vingui després”​​​​​​​

(Laura Mor –CR) Si aneu a l'església del Cor de Maria de Girona trobareu el claretià Josep Sureda Camps. Avui s'encarrega del culte d'aquest temple. Amb 78 anys, hi predica i administra els sagraments de l'eucaristia i la reconciliació. És un home de cultura, treballador, obedient i discret.

Andreu Trilla: “M’he acostumat a dir que sí a tot”

(Laura Mor –CR/Igualada) “La meva una vida no és gaire interessant; però té una cosa en comú que cada vegada valoro més: anar acollint les coses que vénen impensadament i que t’obren moltes portes que no t’imaginaves”. Discret i humil, qui va ser durant 12 anys provincial de l’Escola Pia de Catalunya i president de la Unió de Religiosos de Catalunya, l’escolapi Andreu Trilla, insisteix com n’és d’important “obrir els ulls”.

A disposar! La manera de fer de la vida religiosa

(CR) Aquest divendres Catalunya Religió obrim 'La sèrie dels ex'. Una col·lecció d'entrevistes a religiosos i religioses que han tingut un càrrec de responsabilitat en el passat i que avui continuen en actiu des d'un àmbit més discret. La disponibilitat, el servei i la humilitat són valors genuïns que coincideixen amb aquests perfils.

Òrrius a Càritas: “Som un poble petit, però ajudarem en tot allò que estigui a les nostres mans”

(Càritas Barcelona) Són paraules de mossèn Jaume Castellví, rector de la Parròquia d’Òrrius, al Maresme, durant la visita de Càritas Diocesana de Barcelona a aquest municipi de no més de 700 habitants: “Som un poble petit, però ajudarem en tot allò que estigui a les nostres mans”. Disponibilitat que arriba en resposta a l'acció sensibilitzadora de Càritas.

“Les Filles de Jesús hem assumit el repte de la disponibilitat”

(Bisbat de Lleida) Compassió, diàleg, pobresa i disponibilitat. A l'estil de Jesús. Són opcions vitals que descriu la superiora general de les Filles de Jesús, Maria Inez Furtado de Mendonça. Va visitar recentment la diòcesi de Lleida i aquí podeu llegir el seu parer sobre el moment que viu l'Església i el futur de la seva congregació.

panoràmica

Veure la fe