Vés al contingut

notícies relacionades

Begoña Román: “Tota filosofia pensa des del present per a perseverar i obrir futur”

(Fundació Joan Maragall) aquest dilluns l’aula magna del Seminari Conciliar de Barcelona ha acollit l’acte d’inauguració oficial del curs 2021-2022 de la Fundació Joan Maragall (FJM). El seu president, David Jou, ha explicat que, malgrat els sacrificis econòmics importants que ha suposat per a l’entitat aquest any llarg de pandèmia, mantenen “les motivacions essencials de la Fundació: la presència actualitzada i dinàmica del pensament cristià”.

La Fundació Joan Maragall proposa "diàleg, cristianisme, cultura" per afrontar la crisi

(Fundació Joan Maragall) “Creiem que el missatge és simple i val la pena: el diàleg, com a imperatiu; la cultura, com a goig; el cristianisme, com a oferiment. Però abans de dir, ens agrada escoltar, meditar, pensar”. Amb aquestes paraules, el president de la Fundació Joan Maragall (FJM), David Jou, ha resumit la proposta de l’entitat per afrontar els temps actuals condicionats per la pandèmia.

Humilitat i esperança

(Albert Batlle, Josep Maria Carbonell, Miriam Díez, Eugeni Gay Montalvo, David Jou, Margarita Mauri, Josep Miró i Ardèvol, Montserrat Serrallonga, Francesc Torralba / La Vanguardia) La pandèmia ha sacsejat profundament els nostres hàbits i estils de vida. Hem hagut d’aturar el ritme, i això en una societat hiperaccelerada és traumàtic. Ens hem hagut de quedar a casa i capbussar-nos en la vida digital per poder contactar amb els que estan lluny.

Conflicte, pau i pregària

(Albert Batlle, Josep Maria Carbonell, Miriam Díez, Eugeni Gay Montalvo, David Jou, Jordi López Camps, Margarita Mauri, Josep Miró i Ardèvol, Montserrat Serrallonga, Francesc Torralba / La Vanguardia) Catalunya, i amb ella Espanya, viu una situació difícil i dolorosa.

“Els salms són una obra poètica perfectament estructurada”

(Laura Mor –CR) Amb la novetat de mirar els salms com una unitat i des de la poesia, en comptes de llegir-los de forma parcial i des de la teologia. Així planteja el Santuari del Miracle el taller ‘Vora la Bassa d’Òria’ d’aquest cap de setmana. De divendres 8 a diumenge 10 de novembre, dos biblistes i dos poetes ajudaran a descobrir nous paràmetres d’un clàssic de la literatura hebrea: el llibre dels Salms.

Véronique Margron: “Cal transformar la crisi de l’Església en mutació”

(Fundació Joan Maragall) Una conferència de la religiosa dominica Véronique Margron, presidenta de la Conferència de religiosos i de religioses de França ha pronunciat la lliçó inaugural del curs de la Fundació Joan Maragall (FJM). L’acte ha coincidit amb el relleu en la presidència de la FJM que ara ha assumit el físic i poeta David Jou.

Veure la fe