Vés al contingut
Catalunya Religió dg. 23/05/2021
Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) El capellà de la diòcesi d’Urgell i “ermita de Núria”, com ell mateix s’autodenomina, Joan Perera i Faura (Badalona, 1958), acaba d’editar el llibre “Sant Gil a Núria. Poemes i comentaris”.

La publicació, il·lustrada per Elisenda Rué i amb un pròleg de David Jou, té 151 pàgines amb capítols breus. Iniciats sempre amb un sonet en vers, n’hi ha 30, i una breu prosa, cuidada i lírica, glossant el sonet, narren els diversos episodis de la vida i l’acció de l’abat Sant Gil, que d’Atenes vingué a la Vall de Núria i donà la bella imatge de Maria a la devoció dels pastors, amb la creu de la fe que els predicà i l’olla de la compartició fraterna entre ells.

Aquest volum s’ha editat amb el suport de la Lliga espiritual de la Mare de Déu de Núria i de “Vall de Núria”, a la impremta Sellarès de Torelló.

Al pròleg, David Jou en destaca que “una teologia de la creació, una antropologia del compromís, una contemplació del misteri, un arrelament de la fe en el poble i una celebració de l’art són els fils que teixeixen l’alegria i la  força d’aquest joc verbal ben treballat, d’espiritualitat entre franciscana i benedictina, vibrant de proximitat al paisatge i delerós d’apropament a la gent”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.