Vés al contingut

notícies relacionades

catalonia-sacra-celebració

Catalonia Sacra celebra deu anys de treball conjunt dels bisbats catalans

CATALONIA SACRA | Donar a conèixer i promocionar el patrimoni cultural de l'Església. Aquest és l'objectiu de Catalonia Sacra, la iniciativa dels deu bisbats amb seu a Catalunya que acaba de complir deu anys. Aquest dimarts 4 d'octubre, Catalonia Sacra ha celebrat l'efemèride en un acte a l'església del monestir de Sant Pau del Camp de Barcelona on hi han participat, entre d'altres, els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) i representants institucionals. En l'acte, el bisbe de Lleida i president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l'Art Sacre (SICPAS), Salvador Giménez, ha destacat "el valor religiós" del patrimoni cultural com a "porta d'entrada al cristianisme".

Trenta activitats obren a Europa el patrimoni cultural de l’Església

(Catalonia Sacra/CR) Patrimoni i educació és el binomi que el Consell d’Europa proposa per a les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) d’aquest mes d’octubre. En aquesta nova edició Catalonia Sacra ha programat un trentena d’activitats al voltant del patrimoni cultural de l’Església. La institució referma així el seu compromís amb la conservació i obertura a la societat del seu patrimoni cultural.

Catalonia Sacra explica com l’Església inverteix en patrimoni

(Eloi Aran / CR) “El patrimoni no només parla de història, sinó que també ens parla de nosaltres”, amb aquestes reveladores paraules de Maria Garganté, de la Facultat Antoni Gaudí, s’han presentat les activitats de Catalonia Sacra pel 2020 al claustre de la Mercè de la Basílica de la Sagrada Família.

Nou catàleg turístic de Catalonia Sacra: “El patrimoni religiós ens atorga identitat”

(Laura Mor –CR) Amb la complicitat de l'Agència Catalana de Turisme, el projecte Catalonia Sacra fa un pas endavant. Aquest dilluns han presentat conjuntament un nou catàleg turístic que aglutina diferents propostes amb l'eix comú del patrimoni religiós. El catàleg incorpora com a novetat dues grans rutes pensades per a agències de viatges que treballin amb públic estranger.

Veure la fe