Vés al contingut

notícies relacionades

Què proposen els partits polítics en l’àmbit educatiu?

(CR) A les portes de les eleccions a la Generalitat de Catalunya, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha analitzat les propostes de les diferents candidatures en matèria educativa. Posant l’accent en el dret a l’educació, el finançament o la programació educativa, les escoles cristianes han resumit i sintetitzat en un document els programes de les formacions polítiques que es presenten aquest diumenge a les eleccions.

La qüestió religiosa guanya presència en els programes electorals

(Ramon Bassas –CR) Quatre de les principals formacions polítiques dediquen un punt específic del programa electoral a la qüestió religiosa (o laica). Al contrari que en convocatòries anteriors, els compromisos vinculats als afers religiosos guanyen protagonisme i presència per escrit. ERC, PSC, En Comú Podem (Comuns) hi dediquen un apartat i Junts n’hi dediquen dos, tot i que l’extensió del tema en cada partit és diferent.

Presències i absències de la religió en els programes electorals de Barcelona

(Paris Grau-CR) Aquest diumenge hi ha eleccions municipals. A la premsa podem trobar les múltiples propostes, sobre una infinitat de temes ben concrets, que els candidats van comentant. Però hi ha un tema que normalment acaba fora dels focus mediàtics: el fet religiós. Que no aparegui en els mitjans, no vol dir que no existeixi.

Urnes sense gaire religió

(David Casals / Ramon Bassas -CR) Tot i que (gairebé) ningú es llegeix els programes electorals, aquesta vegada ho hem tornat a fer. La independència de Catalunya i les conseqüències positives o negatives d'una eventual independència centren la campanya electoral. Tot i això, en els programes de les set candidatures que han tingut representació en el Parlament en aquesta legislatura també hi ha lloc pels afers religiosos.  Però en general, no gaire.

panoràmica

Veure la fe