Vés al contingut

notícies relacionades

Marcel·lí Fonts, missioner al Japó: “L'Església s'ha de desprendre de la mentalitat de poder”

(CR/Observatori Blanquerna) Marcat pel Concili Vaticà II –moment de “grans canvis dintre de l'Església”– el claretià Marcel·lí Fonts va arribar fa 40 anys al Japó. S'hi va trobar “una l'Església molt conservadora” i es va preguntar “què hi podia aportar com a missioner”. En aquesta entrevista vincula la fe a la consciència i a la llibertat. Tota una dimensió que la seva formació a Occident no havia tingut en compte i que ha descobert gràcies a l'experiència oriental de la meditació. 

Poblet projecta un centre de visitants i un gran museu

(Diputació de Tarragona) Diversificar i millorar l'oferta cultural al Monestir de Poblet, incrementar-ne el nombre de visites i projectar definitivament el recinte com a centre turístic, cultural i espiritual a dins i a fora de Catalunya.

Periodistes i comunitats religioses es posen deures

(Laura Mor –CR) Aquest dilluns l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura ha reunit una quarantena de periodistes, responsables de comunicació d'entitats religioses i alguns dels seus líders en un seminari de debat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. L'objectiu: apropar aquests dos agents per millorar la informació religiosa.

Urgell consolida la fórmula de l'ateneu per madurar la fe dels joves

(Laura Mor –CR) Territori, cultura i espiritualitat són les tres potes del tamboret que l'Ateneu de la FEMN, la Fundació Esplais Santa Maria de Núria, proposa als joves del bisbat d'Urgell. Un espai d'acompanyament que va prenent cos després d'un any en marxa i que ja té una nova cita al calendari: els propers 27 i 28 de març la Casa de Colònies de Salgar a La Noguera acollirà la Trobada 5.0.

Bertone: “Humanisme i cristianisme es donen les mans per millorar el món on vivim”

(Jordi Llisterri –CR) La presidència del secretari d’Estat de Vaticà ha donat un relleu singular al concert inaugural de l’orgue de Montserrat que s’ha fet aquest diumenge al vespre. El cardenal Tarcisio Bertone ha atorgat a la construcció d’aquest nou orgue una dimensió on conflueixen cultura i transcendent: “L’orgue de Montserrat té com a missió glorificar Déu i alhora proclamar benaurada la Mare de Déu. També ha de difondre la cultura i crear espais d’encontre i d’intercanvi que elevin els esperits a través de la música”.

panoràmica

Veure la fe

podcasts