Vés al contingut

notícies relacionades

Justícia i Pau demana a Repsol que assumeixi accions de reparació pel vessament de petroli al Perú

(CR) Com a membres de la Xarxa per la Justícia Climàtica, Justícia i Pau ha anunciat que se suma a la campanya #RepsolHazteCargo. Una iniciativa que neix com a resposta al desastre ecològic produït pel vessament de petroli de la refineria de Repsol a Ventanilla, al Perú. Demanen que Repsol "assumeixi immediatament les accions de reparació, contenció i compensació" i reclamen "sancions administratives i accions civils o penals segons correspongui".

La contaminació s'associa amb un major risc d'emmalaltir per Covid-19

(Fundació "la Caixa") L’exposició prolongada a la contaminació de l’aire s’associa amb un major risc d’emmalaltir per Covi-19 en aquelles persones que s’infecten, indica un estudi coliderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”, i coliderat pel projecte GCAT| Genomes for Life- Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP) de Badalona. L’estudi, publicat a Environment Health Perspectives, proporciona un argument addicional a favor dels beneficis per a la salut de reduir la contaminació atmosfèrica. 

Fins a 43.000 morts evitables si es complissin les indicacions de l'OMS d'accés a espais verds

(Fundació "la Caixa") Un equip de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació "la Caixa", ha elaborat un rànquing de les ciutats europees amb major i menor mortalitat atribuïble a la manca d'espais verds. La investigació, que ha analitzat més de 1.000 ciutats de 31 països europeus, ha conclòs que entre totes elles podrien evitar fins a gairebé 43.000 morts prematures cada any si complissin amb la recomanació de l'OMS pel que fa a proximitat residencial a espais verds. Les dades s'han donat a conèixer a través d'una publicació a The Lancet Planetary Health.

Un estudi d’IQS desenvolupa un nou sistema de mostreig de microplàstics

(IQS) Els microplàstics s’han convertit en un gran problema mediambiental, tant els primaris –fabricats en origen i amb aplicacions en cosmètica, teixits sintètics, etc.– , com els secundaris –originats a partir de la degradació d’objectes plàstics de major mida, com bosses, xarxes de pesca, etc.–, ja que s’acumulen especialment en els mars i oceans.

La contaminació atmosfèrica i els espais verds influeixen en el desenvolupament dels infants

(Obra social “la Caixa”) Viure amb nivells més alts de contaminació atmosfèrica i densitat de població durant els primers anys de vida podria estar associat amb un augment de l’índex de massa corporal (IMC), mentre que els espais verds i la combinació d’usos del sòl –la varietat d’edificacions i els serveis–  podrien relacionar-se amb l’efecte contrari. Són algunes de les conclusions d’un estudi de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”, que ha analitzat per primera vegada la relació entre múltiples exposicions urbanes i la trajectòria de creixement de l’IMC a partir de les dades de prop de 80.000 nens i nenes d’àrees urbanes de Catalunya. 

Veure la fe