Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Fòrum Balsareny) La minisèrie 'Descalç sobre la terra vermella' es preestrenarà el primer dissabte de desembre a Balsareny, en el marc del II Fòrum de Balsareny, que té per objectiu treballar les causes del bisbe Pere Casaldàliga. L'acte comptarà amb la presència de Francesc Escribano, productor i autor del llibre original; del director de la sèrie, Oriol Ferrer i d’altres membres de l’equip artístic.

Aquesta coproducció de TV3, Minoria Absoluta i Raiz Produçoes Cinematográficas narra la lluita del bisbe Pere Casaldàliga a favor dels drets dels camperols del Mato Grosso a Brasil. No és casual que la preestrena a Catalunya es faci en la localitat on va néixer el bisbe emèrit.

“Que aquest sigui l’inici de molts altres Fòrums, sempre en la caminada que fem junts per les causes del Regne. Sigui on sigui em tindreu al vostre costat”. Aquestes paraules que Pere Casaldàliga va escriure encoratjant a la celebració de la primera edició del Fòrum del Balsareny i que ha impulsat als organitzadors a reeditar-lo, amb el suport de l’ajuntament de Balsareny.

El treball de les causes del bisbe Casaldàliga

La segona edició del Fòrum Balsareny inclourà una taula rodona sobre els 50 anys de l’encíclica Pau a la Terra i una conferencia sobre les semblances entre Joan XXIII, Pere Casaldàliga i el Papa Francesc.

Al matí es debatrà sobre la proposta “Als 50 anys de l’encíclica Pau a la Terra. Les condicions necessàries per a construir la pau”, que comptarà amb els ponents  Josep Anton Benítez, jesuïta, historiador i degà emèrit de la Facultat d’Història Eclesiàstica de la Universitat Gregoriana de Roma; Arcadi Oliveres, economista i president de Justícia i Pau, i Lucía Ramon, teòloga del Centre Cristianisme i Justícia de la Fundació Lluís Espinal.

A partir de la tarda Martí Olivella presentarà el document “Kairós per la Pau de cara a treballar d’Advent i el Nadal”. Posteriorment el sacerdot de la diòcesi de Solsona, Ramon Cabana, glossarà les semblances entre Joan XIII, Pere Casaldàliga i el Papa Francesc”.

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·