Vés al contingut

notícies relacionades

L’acollida, a l’ADN de la vida religiosa

(Montse Punsoda –CR) L’esclat de la guerra a Ucraïna ha desplegat un mantell de solidaritat i acollida al voltant d’occident. D’un dia per l’altre, moltes llars familiars han obert les portes als refugiats ucraïnesos que, a poc a poc, arriben buscant pau i seguretat. En aquesta línia, la mateixa Unió de Religiosos de Catalunya va fer una crida a les famílies religioses per tal “d’ajudar i donar resposta des de les seves possibilitats d’acollida”.

Després del Filomena: “M’he quedat amb l’ermita interior”

(Laura Mor –CR) El temporal Filomena ha marcat un abans i un després en la vida eremítica al Priorat. Fa més de trenta anys que l’ermita de la Mare de Déu de la Consolació, a Gratallops, té algú que la guarda, que hi viu i que dedica la seva vida a la pregària. És un indret conegut i estimat a la comarca del Priorat, un espai simbòlic carregat d’espiritualitat. Els darrers deu anys i mig hi ha viscut la jove Sònia Sapena (València, 1976). Però la neu acumulada pel temporal ha esfondrat la teulada de bona part del seu habitable.

L'economia domèstica, al catàleg formatiu de Càritas Barcelona

(Càritas Barcelona) De dilluns a dijous Càritas Diocesana de Barcelona ofereix sessions d’Acompanyament en l’administració de l’economia domèstica. Es tracta d'un curs obert a les persones del territori del Barcelonès Nord i el Maresme que promou la formació vinculada amb l’economia de la llar. S'ofereix formació relacionada amb els costums culinaris, l’atenció a la gent gran, la neteja i també se’ls dóna les pautes per atendre a nens.

Barcelona, candidata a ciutat de la literatura de la mà de mossèn Cinto Verdaguer

(Laura Mor –CR) Vil·la Joana, el mas de Vallvidrera on Jacint Verdaguer va passar els darrers dies de la seva vida, reobrirà portes la primavera de 2016. Així ho ha previst el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), que convertirà la Casa Verdaguer en casa de la literatura. És un dels projectes que formen part de la candidatura perquè la Unesco reconegui Barcelona com a Ciutat de la Literatura.

Pere Tarrés assumeix la gestió de la casa d'espiritualitat Josep Manyanet

(Fundació Pere Tarrés) La casa d’espiritualitat Josep Manyanet a Begues s'ha sumat als allotjaments que la Fundació Pere Tarrés posa al servei de les persones i de les escoles com a equipament educatiu. Des del gener aquesta entitat ha assumit la gestió d'aquesta instal·lació que té una capacitat per a 192 persones. Situada al Baix Llobregat, la casa està envoltada de boscos que permeten gaudir de la natura i esdevenen un lloc idoni per al repòs, l'oració i el recolliment interior.

panoràmica

Veure la fe