Vés al contingut

notícies relacionades

On escoltar el Cant de la Sibil·la la nit de Nadal?

(CR) L'any 2010 el Cant de la Sibil·la va ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. A partir d'aquesta data el nombre de representacions de la peça de teatre religiós ha anat en augment i a dia d'avui en trobem una trentena per tot el territori català.

El Cant de la Sibil·la, per desè any consecutiu a la Catedral de Barcelona

(Cor Francesc Valls) El proper dilluns 24 de desembre a la Catedral de Barcelona a dos quart de dotze de la nit, just abans de la Missa del Gall presidida per l’Arquebisbe Joan Josep Omella, el Cor Francesc Valls, interpretarà per10è any consecutiu el Cant de la Sibil·la. Prèviament, al Cant de la Sibil·la, es resarà l’ofici de lectures del Dia de Nadal.

El Cant de la Sibil·la obre el Nadal a diversos temples catalans

(CR) Hi ha esglésies que l'havien recuperat de dècades, però els darrers anys ha pres una nova volada. Una proposta cultural i religiós que dóna pas a la missa del Gall. A diverses parròquies de Barcelona, i a d'altres ciutats catalanes com Tarragona i Urgell són alguns dels llocs on es pot veure la representació del Cant de Sibil·la la nit del 24 de desembre.

La Sibil·la i la tradició de cantar per Nadal

(Valentí Serra –Caputxins) Fins poc després de l’aplicació de la reforma litúrgica suscitada per les disposicions del concili de Trento (que acabà l’any 1563), durant la nit de Nadal, després dels matines i abans de la missa del gall, a moltes esglésies de l’Occident cristià, des del segle IX, hi havia el “cant de la Sibil·la”; una figura femenina inspirada en antigues profetesses mitològiques que tenien la peculiar missió d’emetre oracles sobre el futur.

Torna el Cant de la Sibil·la Pasqual

(CR) Aquest any torna a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona el Cant de la Sibil·la per Pasqua. Aquest cant medieval s'ha anat recuperant per Nadal a diverses esglésies.

El cant de la Sibil·la a Brussel·les

(Generalitat de Catalunya) La commemoració de l'Any Llull a Brussel·les va arrencar amb la representació del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Brussel·les. És la primera vegada que la capital comunitària acull la interpretació d'aquest cant gregorià, declarat patrimoni cultural immaterial per la UNESCO l'any 2010. 

Santa Maria del Mar celebra la Pasqua en el llindar

(Jordi Llisterri-CR) Com una celebració de la Pasqua entre religiosa i civil. En qualsevol cas, profundament espiritual. Aquest és el resultat d'una nova proposta per celebrar la Pasqua amb el Cant de la Sibil·la que es va viure aquest divendres a Santa Maria del Mar. Una invitació oberta a qui vulgui travessar el llindar de l'esperança pasqual o a observar-lo amb interrogants.

Santa Maria del Mar recupera el Cant de la Sibil·la Pasqual

(CR) Aquest divendres al vespre la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona recupera el Cant de la Sibil·la per Pasqua. De la mateixa manera que fa temps que diverses algunes esglésies l'han tornat a incorporar abans de la Missa del Gall, per primer cop es tornarà a representar aquest cant medieval durant el temps pasqual.

panoràmica

Veure la fe