Vés al contingut

notícies relacionades

cant-sibilla-2022-00

On es podrà sentir el Cant de la Sibil·la la nit de Nadal?

CR | El Cant de la Sibil·la és una de les tradicions de la nit de Nadal que ha anat prenent relleu en els darrers anys després que la UNESCO el declarés Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Enguany es representa a una vintena llarga de llocs arreu del territori.
cant-sibilla-sagrada-familia

La Cripta de la Sagrada Família acollirà per primera vegada el Cant de la Sibil·la

ARQUEBISBAT DE BARCELONALa representació del Cant de la Sibil·la tindrà lloc per primera vegada el dissabte 24 de desembre, a les 23:00 h, a la Cripta de la Basílica de la Sagrada Família. Aquesta representació sorgeix com a iniciativa conjunta entre la Parròquia de la Sagrada Família i el compositor i productor Sergi Planas, que és l’autor i director de la versió que s’hi interpretar
cant-sibila-2022-bcn

Antoni Ros Marbà, compositor del Cant de la Sibil·la 2022 a la Catedral de Barcelona

COR FRANCESC VALLS | A dos quarts d'onze de la nit, després de l'ofici de lectures del dia de Nadal, s'escoltarà per 14è any consecutiu el Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona. Una composició que va recuperar l'any 2009 el Cor Francesc Valls i que enguany ha encarregat la tradicional revisió contemporània del cant a Antoni Ros.

On escoltar el Cant de la Sibil·la la nit de Nadal?

(CR) L'any 2010 el Cant de la Sibil·la va ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. A partir d'aquesta data el nombre de representacions de la peça de teatre religiós ha anat en augment i a dia d'avui en trobem una trentena per tot el territori català.

El Cant de la Sibil·la, per desè any consecutiu a la Catedral de Barcelona

(Cor Francesc Valls) El proper dilluns 24 de desembre a la Catedral de Barcelona a dos quart de dotze de la nit, just abans de la Missa del Gall presidida per l’Arquebisbe Joan Josep Omella, el Cor Francesc Valls, interpretarà per10è any consecutiu el Cant de la Sibil·la. Prèviament, al Cant de la Sibil·la, es resarà l’ofici de lectures del Dia de Nadal.

El Cant de la Sibil·la obre el Nadal a diversos temples catalans

(CR) Hi ha esglésies que l'havien recuperat de dècades, però els darrers anys ha pres una nova volada. Una proposta cultural i religiós que dóna pas a la missa del Gall. A diverses parròquies de Barcelona, i a d'altres ciutats catalanes com Tarragona i Urgell són alguns dels llocs on es pot veure la representació del Cant de Sibil·la la nit del 24 de desembre.

La Sibil·la i la tradició de cantar per Nadal

(Valentí Serra –Caputxins) Fins poc després de l’aplicació de la reforma litúrgica suscitada per les disposicions del concili de Trento (que acabà l’any 1563), durant la nit de Nadal, després dels matines i abans de la missa del gall, a moltes esglésies de l’Occident cristià, des del segle IX, hi havia el “cant de la Sibil·la”; una figura femenina inspirada en antigues profetesses mitològiques que tenien la peculiar missió d’emetre oracles sobre el futur.

Torna el Cant de la Sibil·la Pasqual

(CR) Aquest any torna a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona el Cant de la Sibil·la per Pasqua. Aquest cant medieval s'ha anat recuperant per Nadal a diverses esglésies.

panoràmica

Veure la fe