Vés al contingut

notícies relacionades

Bisbes i Generalitat volen intensificar la comunicació

(Jordi Llisterri-CR) Reunió entre els bisbes catalans i el Departament de Justícia aquest dimarts a la tarda després de la polèmica sobre la beatificació a la Sagrada Família. La trobada a la seu del Departament de Justícia la van acordar diumenge amb una trucada telefònica la consellera Ester Capella i el cardenal Joan Josep Omella.

Barcelona beatifica Joan Roig i agraeix el seu compromís amb el món

(Laura Mor –CR) El nom de Joan Roig i Diggle s’ha inscrit en el llibre dels Sants. La basílica de la Sagrada Família ha acollit aquest dissabte al matí la beatificació d’aquest jove laic, fill del Masnou. Una celebració marcada per l’absència d’alguns dels amics i familiars del nou beat a causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia. Això sí, amb el rerefons de l’evangeli del gra de blat, l’acció de gràcies per la vida d’un “jove cristià conseqüent” i la petició “que esdevingui llum del món”.

A Joan Roig se’l van carregar perquè mai va deixar d’anar a les esglésies

(Miquel Àngel Pérez) Diuen que era bon noi, una mica apassionat. Al cementiri de Santa Coloma li van ficar quatre trets al pit i un al cap, tenia 19 anys. Quan van cometre l’assassinat, sembla que els sicaris es van discutir entre ells, alguns no ho veien clar. Ell no s’havia ficat en problemes, i sembla que els va caure simpàtic. A sobre abans de carregar-se’l, ell els va perdonar.

Tarragona amplia la seva història martirial

(Jordi Llisterri-CR) L’església de Tarragona i seu primada aprofundeix en la seva història martirial. El metge, pare de família i exalcalde d’Arbeca, Marià Mullerat, ha estat proclamat nou beat aquest dissabte a Tarragona. Dona continuïtat als orígens martirials del cristianisme a Tarragona amb Sant Fructuós.

panoràmica

Veure la fe

podcasts