Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest passat diumenge, dia 24 de març, l’endemà de la beatificació del doctor Marià Mullerat i Soldevila, es va celebrar la missa d’acció de gràcies presidida per l'arquebisbe, Jaume Pujol, a l’església parroquial de Sant Jaume Apòstol d’Arbeca. La missa es va escaure el mateix dia del natalici del beat Marià Mullerat.

A l’inici de la celebració l'arquebisbe, Jaume Pujol, ha llegit les paraules pronunciades pel Sant Pare Francesc després del rés de l’Àngelus dominical. «Ahir a Tarragona va ser beatificat Marià Mullerat i Soldevila, pare de família i metge, jove, de 39 anys, el qual es va fer càrrec del sofriment físic i moral dels seus germans, testimoniant amb la vida i el martiri la primacia de la caritat i del perdó. Un exemple per a nosaltres, que tant ens costa perdonar. Ell intercedeix per nosaltres i ens ajuda a recórrer els camins de l’amor i la fraternitat malgrat les dificultats i tribulacions. Un aplaudiment per al nou beat!», va dir el papa Francesc, i a l’església parroquial també va ressonar un aplaudiment en senyal d’alegria per la beatificació.

La missa va ser concelebrada per mòssen Manuel Borges, administrador parroquial; el vicari general de l’arxidiòcesi, mòssen Joaquim Fortuny i prop d’una vintena de preveres de l’arxidiòcesi. També va comptar amb l’assistència de familiars del nou beat, entre els quals hi havia les seves tres filles; l’alcalde d’Arbeca, Joan Miquel Simó acompanyat d’altres membres del consistori arbequí i nombrosos fidels del poble i de l’arxiprestat.

Un missatge de pau i reconciliació

En l’homilia, l'arquebisbe va destacar que «la seva beatificació honora tota l’Església de Tarragona, però de manera particular i significativa honora la parròquia on ell va viure i celebrar la seva fe i on va viure el seu compromís com a cristià […]. La parròquia per a ell era la font on rebia la gràcia, la que el mantingué ferm en la fe fins al martiri». L'arquebisbe Pujol també va ressaltar que el beat Marià «va morir perdonant i el seu perdó és un do i una exigència per tots nosaltres. […] El missatge de la beatificació no pot ser un altre que la pau i la reconciliació».

El prelat, en les seves paraules, va tenir un record i pregària especial per als seus convilatans que van ser morts junt amb ell: Josep Sans, Llorenç Segarra, Manuel Pont, Joan Gras i Llorenç Vidal; i també va fer esment de moosèn Jaume Ciurana que «promogué amb la decisió que li era tant pròpia la causa de la beatificació» i de la filla gran del beat traspassada recentment.

La veneració de les relíquies del beat i el cant dels nous Goigs van cloure la celebració.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.