Vés al contingut

notícies relacionades

Què passa amb la classe de religió?

(Glòria Barrete –CR) Canvi de govern i nou ressorgiment de la polèmica entorn a la classe de religió. Se suprimirà, tindrà una alternativa, deixarà de ser avaluable? A pocs dies perquè s'inicien les matriculacions a les escoles, i amb elles, l'elecció o no per part de les famílies de la classe de religió, hem parlat amb Pere Micaló, director del Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió (SIERC), que porta en el sector educatiu des de l'any 1981.

Tres models de religió a l'escola i un nou Estat

(Jordi Llisterri -CR) L'escola a Europa es mou en tres models diferents de l'assignatura de religió. El de l'assignatura confessional, el de cultura religiosa, i el de valors ètics. Són els tres models que van explicar aquest dimecres el germà de La Salle Flavio Pajer en el simposi "La classe de Religió a Europa. Una sessió organitzada a Barcelona per Junts, el sindicat majoritari de professors de religió.

"Si a l'escola falta la religió, hi falta un dels coneixements"

(Glòria Barrete –CR/Reus) Cinc-cents mestres i professors de religió s'han aplegat aquest dissabte a l'escola La Salle Reus per a participar de la IX Jornada de Mestres i Professors de Religió, organitzada conjuntament pel Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC).

Però què passa amb la classe de religió?

(CR) A favor o en contra. Aquests són els termes bipolars en els que massa vegades es mou el debat sobre la classe de religió a l'escola, sense tenir present ni la realitat de l'assignatura avui a les aules, ni el parer dels experts en educació.

panoràmica

Veure la fe