Vés al contingut

notícies relacionades

Marko Rupnik (re)il·lumina la Cova de Manresa

(Víctor Rodríguez –CR/Manresa) Els jesuïtes de la Cova de Manresa han citat aquest dilluns al migdia la premsa del país a l’església, que està plena de bastides amb obrers que hi treballen enfilats o traginen sacs arreu del temple. Poc ens imaginem quan hi arribem que el més expert mosaïcista i un dels més prestigiosos artistes del món és el senyor que protegit per un casc, està picant pedra, mai millor dit, al peu de l’altar.

Mor Domènec Fita, renovador de l’art religiós

(Laura Mor –CR) “Repetir és de les coses que em produeix més tristesa”, deia l’artista gironí Domènec Fita. Autor d’un extens catàleg d’obra religiosa, ha mort aquest dilluns a l’edat de 93 anys. Fita buscava “servir i ser útil” a l'objectiu social de cada peça. I moltes de les seves creacions van aconseguir una presència pública notable.

Noves escultures de Lau Feliu a Sant Martí de Provençals

(Laura Mor –CR) Els laterals de la portalada de la parròquia de Sant Martí de Provençals de Barcelona ja compten amb dues noves escultures. Es tracta d’un sant Pau i de sant Pere en pedra, obra de l’artista Lau Feliu Maspons. Les dues figures s’integren en un espai on antigament hi havia hagut dues escultures dels mateixos sants.

Domènec Fita, l'artista que no vol petrificar Jesús

(Laura Mor –CR/Girona) Té 90 anys i segueix lluitant contra tot instint de conservació. L'artista gironí Domènec Fita i Molat defensa la llibertat creativa. Un valor que ha practicat també en el seu extens catàleg d'obra religiosa. “L'ésser humà té molt i molt per donar”, explica en aquesta entrevista en vídeo. Ens ha acollit al despatx de casa seva, al barri de Montjuïc. Per a Fita, l'art té molt a veure amb la paràbola dels talents. I la religiositat la viu com un fet alliberador, molt lluny d'una norma establerta.

La Sagrada Família instal·la dues escultures de Lau Feliu

(Laura Mor –CR/Llinars del Vallès) Ja s'hi han fet el últims retocs i tenen el vist-i-plau de tot l'equip. Aquesta setmana s'instal·len, al frontó de la façana de la Passió de la Sagrada Família, el lleó de Judà i l'anyell o moltó d'Abraham. Són dues figures bíbliques que l'artista Lau Feliu ha esculpit sobre granit. Hem entrevistat l'escultor en el picapedrer que ha assumit l'encàrrec.

Guido Dettoni: “La pau no es diu, la pau es fa”

(Laura Mor –CR) Ulls embenats i un tros de matèria flexible a les mans. És l'inici d'un treball que l'artista Guido Dettoni Della Grazia ha batejat com la Xarxa de la Pau. Lluny de perseguir una finalitat estètica o política, Dettoni reivindica l'experiència en si mateixa i la força de compartir el resultat d'una pregària conjunta.

Un polimetacrilat de Ricard Vaccaro, al Museu de Montserrat

(Abadia de Montserrat) El Museu de Montserrat exposa fins el 15 de març l’obra Fragilitat I, un polimetacrilat (207 x 77 x 50 cm) realitzat per l’artista barceloní Ricard Vaccaro l’any 2010, i que va donar al monestir benedictí a començaments d’aquest any 2015.

Montserrat exposa per primera vegada el retrat del Papa Climent X de Baciccia

(Abadia de Montserrat) El Museu de Montserrat ha incorporat un retrat del papa Climent X realitzat l’any 1675 pel pintor genovès Giovanni Battista Gaulli, anomenat Il Baciccia. El quadre serà exposat fins el 15 de febrer al nou espai expositiu ‘Finestra oberta al dipòsit de reserva’.

panoràmica

Veure la fe