Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 11/12/2017

(Laura Mor –CR/Llinars del Vallès) Ja s'hi han fet el últims retocs i tenen el vist-i-plau de tot l'equip. Aquesta setmana s'instal·len, al frontó de la façana de la Passió de la Sagrada Família, el lleó de Judà i l'anyell o moltó d'Abraham. Són dues figures bíbliques que l'artista Lau Feliu ha esculpit sobre granit. Hem entrevistat l'escultor en el picapedrer que ha assumit l'encàrrec. I també hem pogut parlar amb l'arquitecte que dirigeix les obres del temple, Jordi Faulí.

Es tracta d'un procés de creació col·lectiu, tal com explica Lau Feliu. Aquest artista català compta ja amb un gruix important d'obra religiosa. L'any passat va inaugurar una escultura de Sant Ignasi demanant almoina a Santa Maria del Mar.

Faulí descriu en el vídeo el sentit de les noves escultures: “Són dues prefiguracions de Crist”. El moltó, que s'entrega al sacrifici, se situarà a la dreta de les columnes; i el lleó, que venç la mort, a l'esquerra. A aquests dos acroteris s'hi sumarà una creu amb àngels al centre de la composició, que encara està en procés de disseny i producció. 

Han format part d'aquest projecte l'arquitecte Xisco Llabrés i l'equip de Jordi BarbanyGranits Barbany, ubicada al polígon industrial Mogent de Llinars del Vallès, és una de les sis empreses catalanes que treballen la pedra per a la Sagrada Família. La resta són a l'Hospitalet de Llobregat, Ulldecona, Juneda, Tarragona i La Floresta.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.