Vés al contingut

notícies relacionades

Tarragona es consolida com a referència de la difusió bíblica

(Jordi Llisterri-CR/Tarragona) El Museu Bíblic de Tarragona es consolida com un centre de difusió bíblica. Aquest dilluns es va inaugurar un nou espai al pati del museu, ara recuperat, amb un conjunt escultòric amb Abraham, Sant Pau i Sant Fructuós, entre diverses mostres de la vegetació que apareix en els relats bíblics.

Les “dues repressions” dels catòlics catalans en l’homenatge a la Generalitat a Vidal i Barraquer

(Jordi Llisterri-CR) Tot i que no es recorda prou, sempre s’ha dit que hi ha catalans que van perdre la Guerra Civil dues vegades. Primer per catòlics en la persecució religiosa durant la guerra, i després com a catalans durant la repressió franquista. Aquest és el perfil al qual ha donat relleu el president Quim Torra en l’homenatge que s’ha fet aquest dimecres al Cardenal Vidal i Barraquer al Palau de la Generalitat: “els catòlics que van patir les dues repressions”.

Cambrils presenta el programa complet de l'Any Vidal i Barraquer

(Ajuntament de Cambrils) Aquest dijous s'ha presentat el programa complet de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer. L’Any Cardenal Vidal i Barraquer va engegar el passat 15 de maig, coincidint amb els 40 anys del retorn de les despulles del cardenal, i s’allargaran fins el març del 2019.

La consciència i l'actitud de reinventar-se, valors de Vidal i Barraquer

(Laura Mor –CR) Fa un pas més enllà quan les circumstàncies ho exigeixen. Sense por ni càlculs personals. Francesc d'Assís Vidal i Barraquer (1868-1943) va reivindicar un escenari de pau, lluny de la societat de vencedors i vençuts que ja anticipava. Coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement a Cambrils, la ciutat ha promogut l'Any Cardenal Vidal i Barraquer. En parlem amb Manuel M.

Rememorant Vidal i Barraquer

(Ajuntament de Cambrils) La primera activitat programada de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer serà la presentació de llibre reeditat “Vidal i Barraquer, cardenal de la pau”, de mossèn Ramon Muntanyola, a càrrec de mossèn Armand Puig Tarrech, rector de l’Ateneu Universitari de Sant Pacià.

“Poblet tanca l’any Mossèn Muntanyola i passa el relleu a l’any Vidal i Barraquer”

(Meritxell Roselló Alfonso) Un acte  carregat de simbolisme i catalanisme és el que es va viure el dissabte 3 de febrer al Monestir cistercenc de Poblet que va ser  l’escenari de la Cloenda del Centenari del naixement de Mossèn Ramon Muntanyola i Llorach (L’Espluga de Francolí, 1917-Barcelona,1973). El polifacètic sacerdot, poeta, patriota i activista social espluguí ha rebut un càlid homenatge de la seva vila natal i de tot el Camp de Tarragona al llarg del 2017.

Veure la fe