Vés al contingut

notícies relacionades

Covid-19 a São Félix do Araguaia: la resiliència a les comunitats locals

(Fundació Pere Casaldàliga) A São Félix do Araguaia, les comunitats rurals continuen immerses en la lluita contra la Covid-19 que assola el món. Per desenes de famílies de petits agricultors, treballar i viure de la terra significa també gestionar els afectes, els ànims i els sentiments davant del dolor causat per la pèrdua i la tristesa que provoca una malaltia que ja ha matat a gairebé 450.000 persones a tot Brasil.

Casaldàliga: “Res no impedeix a les dones fer el mateix que els capellans”

(CR) Una Església comunitària, sense jerarquies, amb plena igualtat i sense etiquetes. Aquesta és l’Església que el bisbe claretià, Pere Casaldàliga, va impulsar a la seva diòcesi, São Félix do Araguaia. Després de la seva mort el mes d’agost han estat moltes les veus dedicades a recordar el seu tarannà i estil eclesial.

Compromís a l’Araguaia perquè cap família hagi de triar entre salut i alimentació

(CR) 413.403 casos confirmats i més de 13.409 morts és el balanç de la pandèmia a l’Amazònia, segons dades de la Xarxa Eclesial Panamazònica (REPAM), aquest divendres 26 de juny. Brasil és el país del món on la pandèmia s’estén més ràpidament, fins i tot a les comunitats més aïllades i entre la població indígena.

Contra l’odi i la por, les causes de Casaldàliga

(Laura Mor –CR) Militar per l’esperança no és una opció exempta de perill al Brasil de Bolsonaro. Però alguns defensen que és l’únic camí possible davant de l’extrema dreta. El projecte de difusió ‘Les causes de Casaldàliga’ neix de l’entesa entre dues associacions que comparteixen la missió del claretià Pere Casaldàliga. Amb el pensament i l’acció d’aquest català universal, l’associació catalana Araguaia i la brasilera ANSA fan de contrapès al discurs de l’odi i la por.

Veure la fe