Vés al contingut

notícies relacionades

laicat-esglesia-anna-almuni

Anna Almuni: “Avui els laics formem el 99% de l’Església”

AINA ARGUETA –CR | "Anunciar la fe als qui no creuen”. Aquesta és una de les grans preocupacions dels laics avui després d’evidenciar-se un menor nombre de catòlics practicants a les parròquies i comunitats del país. Ho explica la delegada de l’Apostolat Seglar de Barcelona, Anna Almuni.

La inventiva eclesial del confinament no ha de desaparèixer

(CR) Falta perspectiva encara per a una anàlisi reposada i de conjunt. Però les comunitats cristianes veuen l’acompanyament com un valor essencial que han sabut preservar durant la pandèmia i que convindria potenciar de cara al futur. En paral·lel, s’obre el debat de com disposar de recursos virtuals per aprofundir en l’experiència cristiana, sense descuidar el factor humà.

L’Església després del confinament

(CR) L’experiència del confinament ha generat escenaris inèdits en les comunitats cristianes i en els àmbits d’acció social, pastoral, sanitària i espiritual de l’Església. Una bona part queda recollida en el documental Església confi(N)ada, realitzat per Animaset Mèdia i Comunicació, i estrenat el 31 de maig a la televisió.

Animaset i Catalunya Religió convida ara a alguns dels protagonistes del documental i altres experts a reflexionar sobre quina ha estat la resposta de l’Església durant la pandèmia. Després de la vivència del moment que recull el documental, els diàlegs plantejaran una valoració més a fons de la resposta de l’Església en aquesta etapa i sobretot quins escenaris cal tenir en compte de cara al futur. Què es pot aprofitar d’aquesta experiència? Quines han de ser ara les prioritats? El cicle de diàlegs té el suport del servei d'Institucions Religioses del Banc Sabadell.

L'Apostolat Seglar català crea una Escola d'Acompanyament per a laics

(Glòria Barrete –CR) Fa molts anys que l'Apostolat Seglar a Catalunya treballa conjuntament a través d'una comissió per acordar línies comunes de treball i accions coordinades. L'acció més visible que tiren endavant conjuntament des de fa uns sis anys és la jornada catalana d'Apostolat Seglar que fan cada any.

“Monjos i monges hem rebut la missió de ser testimonis de vetlla”

(Abadia de Montserrat/CR) Un centenar de monjos i monges dels monestirs benedictins i cistercencs catalans han viscut aquest dimecres una jornada monàstica a Montserrat per cloure l’Any Sant de la Misericòrdia. Després d’entrar tots per la Porta Santa de la Misericòrdia de la Basílica i venerar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, han participat en l’Eucaristia que ha presidit el pare abat Josep M. Soler.

Implicant els joves amb la Laudato Si'

(Jordi Llisterri –CR) És raonable esperar que els joves es llegeixin una encíclica del papa? I que, a més, en treguin alguna cosa que els porti a implicar-se en la crida de Francesc a la conversió ecològica? El pare Francesc Riu, salesià i pedagog, està convençut que sí. Només cal una empenteta i posar-ho una mica fàcil. Això és el que vol aconseguir el llibre que es va presentar aquest dimarts a l'Aula Magna del Seminari de Barcelona. Ecologia integral.

"No podem anar de pesca quan oferim l'evangeli"

(Laura Mor –CR) La delegació d'Apostolat Seglar de la diòcesi de Barcelona incorpora algunes novetats al proper curs de primer anunci. En la quarta edició proposada, s'adreça de manera explícita a mestres i professors d'escoles cristianes, així com també a pares i mares vinculats a la seva comunitat educativa. Aquest dissabte tindrà lloc la primera sessió.

Jornada d'Apostolat Seglar, viure en una espiritualitat arrelada

(Bisbat de Sant Feliu) Més d'un centenar de persones, laics, laiques i consiliaris pertanyents a l'Acció Catòlica i a diverses associacions d'apostolat seglar i nous moviments, provinents de tot Catalunya, s'han aplegat a la Casa de l'Església de Sant Feliu de Llobregat en la Jornada d'Apostolat Seglar de Catalunya. La trobada s'ha fet aquest dissabte convocada per la Comissió Interdiocesana d'Apostolat Seglar (CIAS) de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Veure la fe

podcasts