Vés al contingut

notícies relacionades

Comencen les obres d'una part de la coberta de la catedral de Tarragona

(Arquebisbat de Tarragona) El Capítol de la Catedral i el Museu Diocesà de Tarragona han anunciat el tancament temporal de les seves instal·lacions per l'inici de les obres de rehabilitació de les cobertes de la capella del Corpus Christi i de la sagristia major de la catedral de Tarragona. 

La trinxera cultural del Museu Bíblic de Tarragona

(Laura Mor –CR/Tarragona) L’historiador i arqueòleg Andreu Muñoz Melgar és un pou de coneixement. Un home de cultura que viu amb passió la seva feina. Acaba de ser nomenat director del Museu Diocesà de Tarragona.

L'arquebisbe, sense el color del Seguici

(Andreu Muñoz – Diari de Tarragona)  Vull oferir una reflexió a títol personal i des del respecte més absolut a l’Assemblea del Seguici Popular que han pres la decisió de no rebre al  futur arquebisbe Joan.

Tarragona es consolida com a referència de la difusió bíblica

(Jordi Llisterri-CR/Tarragona) El Museu Bíblic de Tarragona es consolida com un centre de difusió bíblica. Aquest dilluns es va inaugurar un nou espai al pati del museu, ara recuperat, amb un conjunt escultòric amb Abraham, Sant Pau i Sant Fructuós, entre diverses mostres de la vegetació que apareix en els relats bíblics.

Nou valor afegit a La Passió de Sant Fructuós

(Laura Mor –CR) Mateix dia, mateixa hora i mateix lloc. La Passió de Sant Fructuós mai no s'havia representat coincidint amb la data de l'efemèride. El proper 21 de gener a les onze del matí l'amfiteatre de Tarragona reviurà el martiri del bisbe Fructuós i dels seus dos diaques Auguri i Eulogi.

La Basílica paleocristiana de Tàrraco en 3D

(Arquebisbat de Tarragona) L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i el Museu Bíblic Tarraconense (MBT) presenten un prototipus d’experiència de difusió del patrimoni arqueològic de Tarragona, amb models tridimensionals digitals de la basílica paleocristiana dedicada al màrtir sant Fructuós.

Tarragona recrea el primer Nadal de la història a l'entorn de les muralles

(Arquebisbat de Tarragona) Sota el títol 'Anno Domini', el cap de setmana del 17 i 18 de desembre a la tarda el passeig Arqueològic de Tarragona serà l’escenari d’una proposta de reconstrucció històrica única. Un pessebre vivent diferent, organitzat conjuntament per l’Associació Bíblica de Catalunya i el Museu Bíblic Tarraconense, que transportarà al públic a la Judea del segle I.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts