Vés al contingut

notícies relacionades

El Papa Francesc prega amb representants de les grans religions per la pau

(Sant’Egidi) El 34è Encontre internacional de pregària per la pau celebrat aquest dimarts i promogut per la Comunitat de Sant’Egidio ha fet de Roma la capital de la pau: un esdeveniment “reduït a la seva forma essencial”, com ha notat Andrea Riccardi, fundador de la comunitat.

Sant'Egidio, 50 anys d'amistat real amb els pobres

(Glòria Barrete –CR) L'any 1968 Europa i tot el món viu una època convulsa i de canvis. També l'Església reflexiona en aquell moment sobre la seva relació amb el món modern. En aquest context al barri del Trastévere de Roma un jove, Andrea Riccardi, acompanyat d'altres joves estudiants, funda el moviment de Sant'Egidio amb la voluntat clara de ser amics dels pobres, tenint com a pilars fonamentals l'oració i l'escolta de l'Evangeli i fomentant el diàleg interreligiós i la pau com un fet possible.

Riccardi: "Però on voleu que vagin els sirians!"

(Jordi Llisterri-CR) El fundador de la comunitat de Sant'Egidio, Andrea Riccardi, ha tornat aquest dimecres a Barcelona per defensar que es poden donar respostes al drama dels refugiats i que es pot acollir la immigració. En el dinar Barcelona Tribuna Riccardi ha exposat l'experiència de la Comunitat de Sant 'Egidio a Itàlia que a través de corredors humanitaris legals ha aconseguit portar més d'un miler de refugiats al país. Tenen en marxa nous programes per arribar als tres mil.

Andrea Riccardi: “Francesc ha encarnat la represa del somni conciliar”

(Jordi Llisterri –CR) “L’Església no vol salvar individualment l’home, sinó que vol constituir un poble”. Segons l’historiador italià Andrea Riccardi aquesta ha de ser la resposta de l’Església davant la globalització. Una resposta que es troba en el Concili Vaticà II quan defineix “l’Església com a poble i comunitat”. Un missatge que ha rellançat el papa Francesc: “la paraula poble ha tornat al nostre llenguatge”.

Andrea Riccardi obre el tercer simposi internacional sobre el Concili Vaticà II

(FTC) El proper dimecres el professor Andrea Riccardi, fundador de la Comunitat de Sant’Egidio, antic ministre de la República Italiana, Premi Internacional Catalunya (2001) i historiador eminent de la Història de l’Església en els segles XIX i XX, pronunciarà la lliçó inaugural del III Simposi Internacional sobre el Concili Vaticà II: L’Església, misteri de comunió i missió, que organitza la Facultat de Teologia de Catalunya.

Veure la fe