Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Sant'Egidio) La Basílica de Sant Just i Pastor de Barcelona es va omplir en la presentació del llibre "Perifèries: crisi i novetats de l'Església" que es va fer aquest dimecres a Barcelona. A més de l'autor, Andrea Riccardi, l'acte ha comptat amb la participació del Cardenal de Barcelona Joan Josep Omella, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Gerardo Pisarello, i el periodista Josep Cuní, que ha introduït als ponents.

El Cardenal Omella ha agraït el llibre d'Andrea perquè "el teu missatge ve corroborat amb el teu testimoni" i ha assegurat que el llibre s'explica gràcies al seu itinerari durant 50 anys a la Comunitat de Sant'Egidio. El cardenal també s'ha referit a les perifèries de Barcelona i com "es deixa sols a la gent gran que cauen en la soledat" i ha demanat "que sapiguem acostar-nos a les perifèries". Gerardo Pisarello ha recordat el seu origen argentí i ha subratllat com "des de les perifèries es poden fer mirades que no es veuen des del centre" i ha indicat que "no hem de resignar-nos a l'existència de les perifèries sinó posar en qüestió aquestes categories".

Andrea Riccardi ha tancat l'acte explicant com, en un temps en què la política es revela allunyada dels ciutadans i en el qual cal una visió àmplia, les perifèries  suposen un desafiament: "Mentre les nostres ciutats a Europa viuen una profunda crisi, la història s'està jugant a les perifèries". Ha proposat de nou la necessitat de "reconstruir comunitats humanes a la perifèria i gastar-nos-hi perquè el món sigui habitable".