Vés al contingut

notícies relacionades

166 víctimes de tràfic de persones utilitzen els serveis jurídics de SICAR

(SICAR) El programa d'atenció integral a víctimes de tràfic d'éssers humans SICAR cat ha atès a Catalunya un total de 196 persones durant el 2021. Els supervivents atesos d'aquesta greu violació de drets humans són 171 dones, 5 homes i 20 menors que inclouen els fills i filles de les usuàries.

Sicar avisa que el conflicte a Ucraïna pot incrementar el tràfic de persones

(Adoratrius) Milers de refugiats ucraïnesos, especialment dones, que abandonen casa seva, corren el risc de convertir-se en víctimes de tràfic d'éssers humans en origen, trànsit i destí i poden patir violència i abusos sexuals. Així ho confirmen entitats especialitzades com el programa SICAR.cat que desenvolupa l'entitat religiosa de caràcter social Adoratrius. 

Adoratrius denuncia traves d'entitats bancàries per garantir la inclusió financera

(Adoratrius) Les persones migrants i sol·licitants d’asil s’enfronten a innombrables traves en l’accés i el manteniment d’un compte bancari, a causa de les pràctiques dutes a terme per les entitats bancàries que incompleixen de manera reiterada la normativa actual. Així ho constaten les més de 300 incidències recollides per diverses organitzacions socials, entre elles Adoratrius.

Les adoratrius es doten d'eines per a la cura dels equips

(Sicar.cat)  En el marc del sistema de qualitat i millora continuada, Projecte ESPERANZA i SICAR cat, tots dos projectes de les Adoratrius, treballen conjuntament des de març de 2019 en la implantació d'un sistema de protecció intern, que promogui els principis i pràctiques de manteniment d'un entorn segur.

SICAR cat denuncia que “l'esclavitud segueix vigent”

(Adoratrius) En el Dia Internacional de l’Abolició de l’Esclavitud, SICAR cat i Proyecto ESPERANZA, tots dos projectes de les Adoratrius, assenyalen que, tot i que l'esclavitud va ser la primera violació de Drets Humans que va suscitar una àmplia preocupació internacional, segueix, a dia d'avui, vigent i ha evolucionat cap a altres formes, com el treball forçat o el tràfic d'éssers humans (TEH), que inclou finalitats d'explotació

Les Adoratrius atenen 115 víctimes de tràfic de persones durant el confinament

(Adoratrius) El Projecte Esperanza - Adoratrius, que treballa des de l'any 1999 oferint un suport integral a les dones que han patit el Tràfic d'Éssers Humans, ha atès fins a desembre de 2019 a un total de 1120 dones de 70 nacionalitats. L'equip interdisciplinari treballa des d'una perspectiva de drets humans i gènere, amb un enfocament d'intervenció centrat en la víctima, en el seu benestar i en la garantia dels seus drets, tal com estableix el marc normatiu internacional.

Sicar demana més protecció per les víctimes de violència de gènere durant el coronavirus

(Adoratrius) Projecte Esperança i SICAR cat valoren positivament la declaració dels serveis per a víctimes de violència de gènere, explotació sexual i tràfic amb fins d'explotació sexual com a servei essencial i la garantia que això suposa per al normal funcionament dels centres d'emergència, acollida, pisos tutelats, i allotjaments segurs per a víctimes de violència.

Veure la fe