Vés al contingut

notícies relacionades

La nova abadessa de Valldonzella encara un servei “humil i ple de desig”

(Laura Mor –CR) “Ajudar-nos, estimar-nos, ser senzills”. És al que aspira la nova abadessa de Valldonzella M. Àngels Cornellà Palou. Aquest dissabte s’ha celebrat la benedicció abacial a l’església del monestir cistercenc de Santa Maria, a Barcelona, quatre mesos després que l’escollís aquesta comunitat monàstica. A més de la família religiosa, amb una bona representació benedictina, l’han acompanyat amics i familiars.

Maria Àngels Cornellà, nova abadessa de Valldonzella 

(Laura Mor –CR) La comunitat cistercenca de Santa Maria de Valldonzella ha escollit Maria Àngels Cornellà Palou com a mare abadessa d’aquest monestir històric situat al peu de la muntanya del Tibidabo, a Barcelona. La votació va tenir lloc divendres al monestir i la benedicció abacial serà, previsiblement, cap al mes de juny, per Pentecosta.

Montserrat Viñas: “No podem viure com cinquanta anys enrere”

(Laura Mor –CR/Montserrat) El somriure la delata. “Sí, soc feliç! Per mi la vida ha sigut una passada!” A la benedictina Montserrat Viñas li brillen els ulls quan parla de Déu. Va ser l’abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat durant vint anys. Avui és una més a la comunitat. Té 76 anys, està jubilada i col·labora com a voluntària al taller de ceràmica, que va començar quan era novícia.

Mor l'abadessa emèrita de les Puel·les, la benedictina Gertrudis Nin

(CR) Aquest dimecres ha mort la germana benedictina Gertrudis Nin, abadessa emèrita del monestir de Sant Pere de les Puel·les. La mare Gertrudis havia nascut al barri de Gràcia de Barcelona i tenia 75 anys. Va ser escollida abadessa per la seva comunitat l'any 2000, i el 2011 va presentar la seva renuncia en complir els 70 anys. El funeral s'ha celebrat aquest dijous a les 12 del matí al monestir de Sant Pere de les Puel·les.

Nova abadessa en temps d'incerteses i oportunitats

(Jordi Llisterri-CR) Realisme, estimació i pregària en la benedicció abacial de la nova abadessa de Sant Benet de Montserrat que s'ha celebrat aquest dissabte a la tarda. "La nostra comunitat, com tothom avui, vivim un moment de canvi, incerteses i nous reptes". Així parlava Maria del Mar Albajar en l'agraïment al final de l'eucaristia. Uns reptes que es poden afrontar perquè "tenim l'ensenyament sempre nou del mestre Jesús i la riquesa de la tradició monàstica".

Maria del Mar Albajar: "Vaig fer tot el possible per no ser monja!"

(Jordi Llisterri –CR) Després d'una adolescència allunyada de "tot allò que fes olor a encens o a missa", als 26 anys va acabar entrant al monestir de Sant Benet. No parla d'una caiguda del cavall o d'una conversió sobtada, sinó d'un recorregut que la va portar a deixar la seva carrera com a dona d'empresa per ser benedictina.

Veure la fe

podcasts