Vés al contingut

notícies relacionades

500 anys de la Manresa Ignasiana en un llibre

(Jesuïtes) A pocs dies de la celebració de la festivitat de Sant Ignasi i dels actes que commemoren el 500 aniversari de l'experiència que va transformar a Ignasi de Loiola, és bon moment per destacar la recent publicació del llibre "Manresa Ignasiana, 500 anys. Sant Ignasi i els jesuïtes ", del jesuïta Francesc Riera.

Papa Francesc: “Potser podré anar a Manresa”

(CR) No descarta visitar Manresa el 2021. El papa Francesc ho ha formulat per primer cop i sense mediacions en l’entrevista que ha concedit a la revista italiana Il Mio Papa en la versió en castellà. La visita coincidiria amb els 500 anys de l’estada de sant Ignasi en aquesta ciutat.

"Catòlics i protestants ja no ens tirem pedres, però falta molta feina per fer”

(David Casals –CR) L'ecumenisme s'ha consolidat en el darrer mig segle a Catalunya: de ser quelcom pràcticament testimonial i clandestí a haver-se generalitzat en les últimes dècades mitjançant pregàries conjuntes i l'intercanvi de púlpits a principis de cada any en la setmana per a la unitat dels cristians. Ara bé, amb això n'hi ha prou? Què falta per fer?

Francesc amb els luterans: per una unitat que faci creïble el missatge cristià

(CR) “Els cristians serem testimoni creïble de la misericòrdia en la mesura que el perdó, la renovació i reconciliació siguin una experiència quotidiana entre nosaltres”. Així s'ha expressat aquest dilluns el papa Francesc en la pregària conjunta de catòlics i luterans a la catedral de Lund, a Suècia.

La Reforma protestant, un origen comú i una mirada al futur

(Cristianisme al Segle XXI) Amb la sala d’actes de “Cristianisme i Justícia” plena de gom a gom aquest dissabte Cristianisme al Segle XXI va inaugurar el curs d’“Espai Obert” dedicat als "500 de la Reforma protestant" amb una xerrada a duo a càrrec de Joel Cortés, president de la Comissió Permanent de l’IEE (Iglesia Evangèlica Espanyola), Església unida a la Reformada i Metodista; i el professor

Sant Joan de Déu, 500 anys teixint complicitats

(Glòria Barrete –CR) "El papa Joan XXIII deia: 'Estem a la Terra no per custodiar un museu, sinó un jardí ple de vida i destinat a un futur gloriós'; aquest jardí avui s'anomena hospitalitat", ha afirmat el bisbe i germà de Sant Joan de Déu, José Luís Redrado, durant l'Eucaristia d'acció de gràcies que l'orde hospitalari ha celebrat aquest dilluns al vespre a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona.

Veure la fe