Vés al contingut

notícies relacionades

Més rigor a les finances del Vaticà

(Vatican News) L’Autoritat de Supervisió i Informació Financera (ASIF) del Vaticà ha publicat aquest dijous el seu informe anual de 2020. El document assenyala “la tendència creixent en la proporció d’informes enviats a l’Oficina del Promotor de Justícia i d’informes rebuts”.

La cultura de la cura com a camí de pau. Missatge del papa Francesc

(CR) La cura dels més febles centra el missatge del papa Francesc en la 54a Jornada Mundial de la Pau. El Papa assenyala mostres de solidaritat arran de la crisi per la pandèmia de la Covid-19. Però també la continuïtat en els conflictes i la violència. Uns fets que “ens ensenyen la importància de fer-nos càrrec els uns dels altres i també de la creació”.

El cinema de Toledano i Nakache “impulsa a prendre partit”

(Alba Sabaté –CR) Intocable, Especials, Els vulnerables, Samba, El sentit de la festa. I com aquests, tot un seguit de títols basats en l’empatia i la solidaritat configuren la trajectòria d’Éric Toledano i Olivier Nakache, guardonats aquesta setmana amb el III Premi de Cinema Espiritual.

La Mostra de Cinema Espiritual, també virtual per la crisi sanitària

(DGAR) Enguany hi ha uns 40 títols disponibles a la Sala Virtual Verdi i a la plataforma FilminCAT i el festival incorpora un cicle amb cintes sobre ecologia i espiritualitat. La XVII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya se celebrarà del 15 al 30 de novembre, amb un cartell de 63 pel·lícules que es podran veure en sales i en línia.

Marta Marín-Dòmine, Dolors Miquel i Àlex Susanna, entre els Premis Crítica Serra d’Or 2020

(Abadia de Montserrat) L’obra Fugir era el més bell que teníem (Club Editor), de Marta Marín-Dòmine, ha estat guardonada amb el Premi Crítica Serra d’Or 2020 de Novel·la; Ictiosaure (Edicions 62), de Dolors Miquel, ha rebut el Premi Crítica Serra d’Or 2020 de Poesia; Víctor Garcia Tur, amb El país dels cecs (Proa), el Premi Crítica Serra d’Or 2020 de Narrativa; Àlex Susanna, el Premi Crítica Serra d’Or 2020 de Dietari per Paisatge amb figures (Proa); i Arnau Barios, el Pr

Bon Any 2020 de fra Valentí Serra: “En el pessebre trobem tota la nostra existència”

(Glòria Barrete CR) Fra Valentí Serra de Manresa ens rep al convent dels caputxins de Sarrià de Barcelona amb el davantal de treball posat. Ho té tot preparat per bastir un pessebre espontani, ràpid, senzill, i ple de l’esperit i els elements essencials necessaris. Catalunya Religió felicita als lectors el nou 2020 amb el caputxí i arxiver, fra Valentí Serra de Manresa, autor del llibre ‘El nostre pessebre.

Veure la fe