Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) Durant el mes de juliol, els estudiants tenen l'oportunitat de conèixer altres cultures, participant en accions solidàries, a través d'uns camps de treball que els apropa a la realitat d'aquests països.

Al Campus Docent Sant Joan de Déu la formació dels estudiants inclou la reflexió i el debat sobre la necessitat d'exercir la solidaritat, especialment en aquelles situacions de vulnerabilitat que es generen a partir de les desigualtats socials. Ja sigui a través de l'estudi, la reflexió i el debat, així com a partir de l'experiència viscuda per l'alumne. Per aquest motiu des del Campus es facilita que els estudiants puguin participar de manera directa en diferents accions solidàries, com ara campanyes de sensibilització, ajuda humanitària, voluntariat en els centres locals i provincials, així com voluntariat internacional amb la coordinació de Juan ciutat ONG. A més, els estudiants de Grau en Infermeria tenen la possibilitat de cursar l'assignatura optativa "Cooperació, solidaritat i voluntariat: eines de transformació social".

Amb aquest objectiu, cada estiu s'organitzen estades en camps de treball i voluntariat internacional en països on Sant Joan de Déu té presència o el Campus està agermanat. Aquest any els grups han visitat el Centre de Repòs Sant Joan de Déu de Piura on atenen persones amb problemes de salut mental crònics i aguts o dependents i dues voluntàries han compartit experiències amb pacients i professionals de l'Institut Psiquiàtric Sant Joan de Déu de Cochabamba a Bolívia.

L'Ordre Hospitalitaria Sant Joan de Déu aposta per l’agermanament entre centres per ajudar a millorar la qualitat dels centres dels països més pobres. La cooperació internacional és un intercanvi igualment enriquidor per a les dues parts, que fomenta el desenvolupament dels centres. El Campus Docent Sant Joan de Déu està agermanat amb la School of Nursing of Saint John of God Missionary Hospital, a Sierra Leone, el Centre de Repòs Sant Joan de Déu de Piura a Perú, i l'Escola per a auxiliars d'infermeria Sant Rafael de Bogotà i l'Escola d'infermeria de la Cella-Antioquia de Medellín a Colòmbia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.