Vés al contingut
Catalunya Religió
estiu-maristes-2
Fotografia: Maristes.
Galeria d'imatges

Maristes Aquest estiu les agrupacions juvenils dels maristes han organitzat diverses activitats de convivència en diferents indrets, alguns fins i tot més enllà de Catalunya. "Ha estat una gran oportunitat perquè els infants i joves es relacionin amb la natura de manera comunitària i s'alliberin de les seves rutines habituals", expliquen des dels maristes.

Pel que fa a la Federació d'Associacions Juvenils Mà Oberta i Cor Obert (FAJMACOR), més de tres-cents participants, entre monitors, monitores i infants, han gaudit d'un mes de campaments a Senterada, a la comarca del Pallars Jussà. Des dels més petits de vuit anys, coneguts com a "grumets," que han acampat fora de casa per primera vegada, fins als més grans, anomenats "Cor Obert 1-2," que celebren els seus últims campaments, el mes ha estat ple d'emocions i ha permès la trobada amb companyes i companys de tot Catalunya.

Els participants més grans de la FAJMACOR, els "Cor Obert 3-4," han gaudit dels camps de treball, a Riba-Roja d’Ebre, una experiència que molts recordaran de per vida. Han desenvolupat diferents tasques i serveis per a la comunitat del poble. Quelcom que els habitants han agraït molt i els joves així ho han sentit.

Maristes per Andalusia, Alemanya i Hongria

El Centre Marista Escolta (CMS) també ha tingut un estiu ple d'experiències significatives per als més de set-cents infants i joves participants. Els campaments, que s'han desenvolupat en diferents localitats catalanes com la Pobleta de Bellveí, Sarroca de Bellera, les Esglésies, Espui, Beget, Fonells i Lladrós, han ofert moments de diversió i, alhora, espais de reflexió, tant a nivell personal com comunitari. La temporada ha culminat amb les investidures, un dels actes més emotius de l'any, on celebren la promoció de branca.

Els Pioners i Caravel·les, joves d'entre 15 i 17 anys, han realitzat diverses travesses abans de l'acampada amb la resta del grup. Pel que fa als Ròvers, majors de 17 anys, han organitzat diverses activitats i serveis durant l'estiu. Enguany, els membres de l'AE Garbí de Lleida han fet camí per Andalusia, com també l’AE La Soca de Mataró. També cal destacar la ruta feta per la Selva Negra, a Alemanya, pels joves de l’AE Montserrat de Barcelona. Una de les activitats més emblemàtiques dels grups de Ròvers és la seva estada de voluntariat internacional a Hongria per treballar amb infants en risc d'exclusió social. Aquest estiu aquesta tasca ha estat duta a terme pels Ròvers de l'GE Champagnat de Badalona.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.