Vés al contingut
Catalunya Religió
lleida-sang
Fotografia: Bisbat de Lleida.

Bisbat de Lleida Les obres de rehabilitació de l'església de la Sang, ubicat al carrer Germanetes de Lleida, en una actuació d'urgència davant els problemes estructurals de l'immoble estan previstes que comencin en les pròximes setmanes. El projecte executiu estarà a punt aquest mes d'abril i es presentarà a la Generalitat per sol·licitar les llicències i permisos per poder començar les obres.

La primera part de les actuacions preveu reparar el més essencial: la teulada i la façana. En aquests dos elements s'han produït esvorancs a la part alta i poden resultar un risc si s'acaben desprenent. Precisament, l'església es va apuntalar a l'agost per esquerdes a l'interior.

També s'intentarà revisar tot el teginat, perquè una part va caure fa temps. L'objectiu és revisar-ho tot en funció del pressupost que aconsegueixi la congregació. Aquestes primeres obres tenen un cost de 458.000 euros, del que una bona part seran finançades per la Generalitat, Diputació i Paeria. De fet, està prevista una reunió de l'ajuntament amb el departament d'Urbanisme per poder avançar en les primeres obres de consolidació del temple i preparar els escenaris de futur.

El temple de La Sang va ser construït al segle XVI i va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional l'any 2016. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.