Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) "L'Església dels pobres és la veritable Església de Jesús, el lloc de trobada entre Déu i la humanitat"; "l'Església dels pobres ha de ser un projecte personal i col·lectiu que transformi els cors i les estructures. Una aportació, en lectura cristiana, a la construcció d'una societat més justa i humana". Sota aquest context i amb aquesta premissa Església Plural organitza algunes activitats dins la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) centrades sota el títol de L'Església dels pobres. Un horitzó de canvi radical per a una societat convulsa, que es celebraran el 22 d'agost a Prada de Conflent.

Ajudaran a reflexionar-hi especialistes en diverses disciplines com el polític i col·laborador del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, Antoni Comín; la membre del Col·lectiu de Dones en l'Església, Roser Solé, o el salesià i bisbe emèrit d'Ayaviri, Joan Godayol.

Homenatge al bisbe Pere Casaldàliga

Un dels percusors de la idea d'una Església dels pobres és Pere Casaldàliga, per aquest motiu li retran homenatge i s'acostaran a la seva espiritualitat i a la seva vida, de la mà de Glòria Casaldàliga i Joan Soler, membres de l'Associació Araguaia amb el bisbe Casaldàliga. També, després de les xerrades es visionarà el documental de Francesc Escribano sobre la vida del bisbe.

Com ja és habitual en aquestes jornades d'estiu, Església Plural també proposa al participants de la Universitat Catalana d’Estiu participar el 21 d’agost en la pregària de vespres de la comunitat benedictina del monestir de Sant Miquel de Cuixà.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.