Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(CR) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha enviat un comunicat als seus membres que reiterar que les aportacions voluntàries realitzades pels pares als centres concertats continuaran desgravant. Davant les informacions que explicaven que aquestes deduccions desapareixerien, des l’escola cristiana s’explica que aquesta situació afecta només a casos concrets i aïllats, i que no ens hi ha cap avís oficial de l'Agència Tributària que afecti la generalitat dels pares que ha triat l'ensenyament concertat i que efectua donacions.

Des de la federació estatal d’Escuelas Católicas, confirmen que el Ministeri no farà cap canvi legal ni de criteri i que l'actuació de l'Agència Tributària en aquest àmbit segueix sent la mateixa que en els darrers anys. És a dir, que es podran acollir a les deduccions que donen dret les aportacions a qualsevol fundació o entitat amb un règim fiscal similar.

La resposta del Govern espanyol a la consulta d'un grup parlamentari s’ha limitat a recordar els preceptes legals en vigor. Tampoc no existeix una campanya general d'inspecció de l'Agència Tributària sobre els donatius en col·legis concertats, i simplement els realitzen els controls puntuals que afecten a qualsevol àmbit fiscal.

Per tant, el mateix Ministeri reconeix que no s'ha produït cap canvi legal ni de criteri: els donatius que alguns pares realitzen a fundacions d'escoles concertades seran deduïble en l'IRPF si compleixen els requisits legals com fins ara.

D’altra banda, l’Escola Cristiana recorda que no s'ha produït cap modificació de la Llei 49/2002 de Mecenatge en el que s’emparen aquestes desgravacions i que l'Agència Tributària ha admès aquestes deduccions amb caràcter general des de fa 20 anys.