Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) El jesuïta Enric Puiggròs ha estat nomenat pel Superior Provincial de la Companyia de Jesús a Espanya com a delegat de la plataforma apostòlica dels jesuïtes a Catalunya. El relleu es farà efectiu el curs vinent. Puiggròs, nascut a Barcelona l’any 1974 és actualment Promotor Vocacional dels Jesuïtes a Espanya. Substituirà a Llorenç Puig, que ha ocupat aquest càrrec durant els darrers 6 anys.

Enric Puiggròs acull el nomenament "amb il·lusió, conscient que els reptes d'aquests temps especials requereixen de nosaltres una dosi de creativitat i esperança; i alhora amb respecte davant una tasca que per mi és del tot nova".

Va entrar a la Companyia de Jesús l’any 1993, al noviciat de Saragossa, es va ordenar sacerdot l’any 2006 i va fer els últims vots com a jesuïta el 2013. Va ser alumne del col·legi Sant Ignasi de Sarrià, a Barcelona. És llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona i els estudis de Teologia els va fer a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’ITF de Sant Cugat del Vallès, on va fer la llicència en Teologia Fonamental sobre pedagogia ignasiana.

Els seus àmbits de treball són la pastoral i l’acompanyament dels joves, especialment d’aquells que volen iniciar un itinerari dins de la Companyia de Jesús. Ha estat professor al Col·legi Claver de Raimat, al Sant Pere Claver de Poble Sec i a l’Escola Tècnica Professional del Clot de Barcelona, responsable de la pastoral de joves dels Jesuïtes a Catalunya i director de Pastoral de Jesuïtes Educació, així com coordinador de pastoral de les escoles Jesuïtes de Catalunya, València, Mallorca, Gandia i Alacant. Des de l’any 2012 és promotor vocacional de la Companyia de Jesús a Espanya. També ha participat en grups de treball internacionals de la Companyia a nivell europeu com l’EJIF (European Jesuits in Formation) o l’equip europeu de promotors vocacionals.

En tot el seu recorregut en l’àmbit de la pastoral i l’acompanyament ha incorporat la seva passió per la música, com a canal privilegiat per expressar les intuïcions de l’espiritualitat ignasiana i entrar en diàleg amb els joves. En la música hi troba una invitació a l’aprofundiment, al compromís i a la transformació. A finals dels anys 90 va formar part del grup musical ARASS i l’any 2003 va estrenar el musical Arrupe.com del qual n’és co-creador i compositor. Actualment forma part del projecte MUNDOSI, una plataforma que aposta per la transmissió de l’espiritualitat ignasiana desde la música i la cultura, i de Jesuitas Acústico, junt amb 3 companys músics jesuïtes de Llatinoamèrica.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.