Vés al contingut
Catalunya Religió
pelegrinatge la Salle
Galeria d'imatges

La Salle Grenoble, Parmènia, Reims, Liesse, Rouan i París són indrets on Sant Joan Baptista de La Salle, fundador de la Congregació, va viure diverses experiències al llarg de la seva vida. Un pelegrinatge per aquests indrets ha permés que més d'una trentena d'educadors i educadores de La Salle Catalunya descobrissin durant el juliol els orígens i la identitat de la Congregació.

L’estada va ser una vivència formativa en la qual van participar germans de La Salle, membres dels serveis centrals, associats i associades, i educadors i educadores de diferents col·legis de La Salle a Catalunya, que van compartir el pelegrinatge durant una setmana.

La sortida va permetre tornar als orígens i comprendre la seva identitat, reforçar la fraternitat i la comunió, i viure la missió religiosa. També hi va haver moments per pregar a Déu des del silenci, conèixer la immensitat del que va crear, i de fer turisme tot gaudint dels atractius geogràfics i històrics.

Una de les parades va ser a Reims, on els participants van fer un viatge en el temps per conèixer els orígens d’aquesta magnífica institució. A més, van tenir l’oportunitat de visitar la Casa de les Germanes del Nen Jesús, on el Beat Nicolàs Roland i Sant Joan Baptista de La Salle es van trobar. A la ciutat de Liesse es va visitar la Basílica de Notre Dame de Liesse, donant importància a Maria com a Mare de Déu a la religió Catòlica. A Rouan, es va fer una ruta pels seus carrers tot arribant una escola de La Salle en actiu i a una comunitat de germans. I un espai a destacar va ser Parmènia, on els viatgers i viatgeres van compartir amb el grup el que esperaven del pelegrinatge.

A tots i cadascun dels diferents llocs visitats es van fer activitats, dinàmiques, debats, relats de vivències i experiències, i visites rellevants per conèixer la història de vida del fundador. La sortida va ser molt enriquidora per a les persones participants, creant un punt d’equilibri entre els espais compartits i individuals. Aquest viatge va permetre reforçar el sentiment de pertinença al grup, la renovació del compromís, el fet de continuar fent comunitat i teixir llaços més forts de fraternitat i missió espiritual.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.