Vés al contingut
Catalunya Religió
Àgora La Salle 2023
Foto: Àgora 2023. La Salle Catalunya
Galeria d'imatges

La Salle Catalunya Més de cent educadors, germans i associats de La Salle Catalunya han participat de 'L'Àgora enguany a La Salle Mollerussa.

Les salutacions del Llorenç Toldrà, director de l’escola, i del Pere Vivancos, director de la xarxa d’obres educatives, ja situaven els participants en la dinàmica de la trobada: “La dona a La Salle”. Una invitació a reviure la presència de la dona en la història del nostre Institut, a partir del mateix Fundador.

Seguí una molt creativa pregària, preparada pels professors de La Salle Girona que, a partir del Tapís de la Creació (Museu Episcopal de Girona), que convidaven a caminar, compartir i créixer, refent, com si fos un trencaclosques, el recorregut de la humanitat en l’obra de Déu.

Encara amb el bon gust de la pregària, esperava la taula rodona: “El col·loqui de la sororitat”, que moderada pel Germà Josep Canal, Visitador Auxiliar, estava formada per: Meritxell Ruiz (Secretària General de la Fundació Escola Cristiana); Assumpta Baró (que fou la primera dona directora d’una escola de La Salle a Catalunya - Salle Congrés); Montse Carretero (cuinera de La Salle Premià); Luz Amparo de Colòmbia i Cecília de l’Equador, (Germanes Guadalupanes), Maria del Mar Carbonell (Responsable d’Identitat del Sector València-Palma) i Marc Roger (responsable de pastoral de La Salle Gràcia). Seguí un breu torn d’aportacions. Finalitzada la taula rodona, el Germà Josep Espuny ens il·luminà amb unes breus paraules i lliurà un record per a cada una de les participants.

“Les dones a la vida de sant Joan Baptista de La Salle” encetava la segona part, després d’una pausa per esmorzar. Consistia en una escenificació on apareixien des de l’àvia Perrette L’Espagnol, Madame de Maileffer, fundadora de diverses escoles per a infants pobres i que va sembrar la primera llavor en el cor de La Salle, fins a Sor Louise de Parmènia que va acompanyar a Joan Baptista en moments de dubtes i de difícils preses de decisions.

Un tercer moment els duia a un recorregut per tota l’escola i amb cinc referents de la dona: 1, Eva (Inici, origen); 2 Maria Magdalena (creadora de xarxa i comunitat); 3 La dona que mol (la dona i el treball); 4 Lídia (Sensibilitat, arribar al cor de la gent); 5 Anna la profetessa (Evangeli de la Infància de Jesús); 5 Maria (esperança, humilitat, senzillesa, obediència, fe i caritat). I se’ns deixava com a treball: “Quines dones t’han guiat amb la seva llum?”

La trobada va finalitzar amb l’Eucaristia, presidida pel prevere Alfons Busto, viscuda i participada des del cor i amb el cor. Unes sentides paraules de Maria Isabel Soler, responsable d’Identitat del sector Catalunya els enviaven a viure el do de la dona a La Salle. Moments com aquests "fan sentir més units, conscients que totes i tots som protagonistes d’un futur lasal·lià que s’ha teixit al llarg dels segles".

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.