Vés al contingut
Catalunya Religió
cesc-vic-arxiver
Fotografia: Claretians.

Claretians “Digitalitzant les fotos històriques he descobert un somriure ple d’amor, agraïment i saviesa dels claretians que ens han precedit, malgrat les circumstàncies de cada moment”, explica Lemuel. És un dels tres estudiants que les darreres setmanes han participat activament en la tasca que es desenvolupa des del Centre d’Espiritualitat Claretiana (CESC) de Vic relacionada amb la digitalització de fotografies històriques de l’Arxiu Claret. Lemuel, Arnoldus i Vu han deixat en un vídeo les seves impressions d’aquests dies responent a les preguntes del director del CESC, Juan Carlos Martos.

“Hem de seguir vivint aquesta alegria i posar aquest somriure a les nostres cares”, afegeix Lemuel. Explica que la tasca de digitalització és “molt important” perquè la congregació miri al futur sense perdre de vista el passat, i destaca que “s’ha de conèixer per poder estimar”. Afegeix que durant aquestes setmanes ha descobert què es fa al CESC, i ho defineix com “un treball seriós que s’aprofita per a tota la congregació, on es viu un ambient universal”.

Al CESC, els darrers anys, s'han digitalitzat unes 4.000 fotografies amb l'ajuda d'estudiants com el Lemuel, el Vu i l'Arnoldus

Arnoldus anima que altres estudiants puguin aprofitar l’experiència de treballar unes setmanes al CESC. “Així es coneix la riquesa històrica de la nostra congregació, i ens ajuda molt a aprofundir el camí de la nostra vocació, aprendre dels missioners que ens han precedit, el seu zel apostòlic de dedicació a la missió”.

“Valoro molt el treball sovint invisible dels que treballen a l’arxiu, però també és un desafiament, de treballar al món digital, i aquí tinc contacte amb la riquesa de la congregació, els documents, les fotos, la biografia de cada claretià”, explica Vu. Agraeix aquesta experiència a l’arxiu, però també la vida comunitària d’aquests dies a Vic. “Ha estat una gran oportunitat de conviure amb la comunitat de Vic, amb alegria hem conviscut en comunitat amb claretians molt xops de l’esperit de Claret, que ens han permès escoltar la llengua materna de Claret, el català”. “He crescut i m’he fet més fort en l’esperit de Claret”, conclou Vu.

Els estudiants Lemuel Paul i Quoc Vu Ho, de la província de Fàtima, i Arnoldus de Sanctus Paulus, han estat a Vic tres setmanes. L’arxiver Ricard Oliva i el col·laborador Joaquim Puigdemont, amb l’ajuda d’altres persones com els estudiants que han estat al CESC aquests dies, ja han realitzat la digitalització d’unes 4.000 fotos en aquests anys.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.