Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) El mes de febrer es tancava al públic i se suspenia el culte de l'església d'Alpicat per perill d'ensorrament del sostre del temple. Ara la parròquia comença les obres de restauració de la coberta de la nau central. Els arquitectes del Bisbat han informat que les obres tindran una durada mínima de sis mesos per tal de condicionar el temple pel seu ús habitual. Durant uns dies la missa es continuarà celebrant a la Sala Unió de l'Ajuntament d'Alpicat fins que es pugui habilitar la planta baixa de la casa parroquial (situada al costat de l’església) i traslladar a allà el culte.

Des de la parròquia d'Alpicat s'hi ha constituït un nou consell pastoral per tal de buscar la forma de poder fer front a les despeses que se'n derivin de les obres a realitzar. Actualment estan proposant moltes actuacions, entre elles entrevistes als mitjans de comunicació locals i visites a empreses i a particulars. L'acollida d'aquestes iniciatives ha estat molt bona i agraïda.

Per aquest projecte de restauració de la coberta de la nau central de la parròquia d'Alpicat s'hi ha sol·licitat una subvenció a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI). També es compta amb l'ajut de l'Ajuntament d'Alpicat, encapçalat pel seu alcalde, Joan Gilart, que hi ha col·laborat en tot moment amb el Bisbat de Lleida.

Al temple ja es van fer d'altres actuacions, fa quatre anys, als laterals de la parròquia amb el rector Victor Espinosa. Des de l'Església d'Alpicat volen agrair la seva col·laboració en tot moment.

Tant el rector de la parròquia d'Alpicat, José Wilson, com el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, volen donar les gràcies per l'ajuda i preocupació de totes les persones que han estat disposades en tot moment a facilitar que es continuï realitzant la tasca pastoral de la parròquia de Sant Bartomeu d’Alpicat.