Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claret) L’Editorial Claret, juntament amb la Conferència Episcopal Tarraconense, han editat la nova exhortació apostòlica del papa Francesc Gaudete et Exsultate en català i castellà, sota els títols Alegreu-vos-en i celebreu-ho i Alegraos y Regocijaos. Gaudete et Exsultate és el cinquè document del magisteri del papa Francesc, tots ells editats per Editorial Claret, i forma part de la col·lecció Documents del Magisteri. La nova exhortació recull en 124 pàgines els pensaments del Pontífex sobre la crida a la Santedat en el món contemporani.

Al llarg del document, Francesc recorda que «per a ser sants no és necessari ser bisbes, sacerdots, religioses o religiosos» i afegeix que «tots estem cridats a ser sants, vivint amb amor i oferint el propi testimoni en les ocupacions de cada dia, allà on es troba cadascú». En aquest sentit, el papa Francesc enumera cinc grans «expressions d’amor a Déu i a l’altre» com a signes de santedat en el món actual: perseverança, alegria, audàcia, comunitat i pregària constant. Al llarg del text, el papa Francesc recorda que cal viure «un camí sencer de santificació» per tal de concebre la totalitat de la vida com a missió i alhora ens convida a veure les benaurances com el «carnet d’identitat del cristià». Francesc també fa una crida a la mansuetud, la «pobresa interior de qui diposita la seva confiança només en Déu». D’alta banda, el pontífex també subratlla que «l'audàcia i el coratge apostòlic són constitutius de la missió» i recorda que l'Església no necessita tants buròcrates i funcionaris, sinó missioners apassionats, devorats per l'entusiasme de comunicar la veritable vida.

L’exhortació no pretén ser un tractat sobre la Santedat, sinó que vol recordar el significat de la crida a la Santedat, així com abordar-ne els seus desafiaments i oportunitats. Un document escrit des de l’alegria i l’optimisme que a dia d’avui ja formen part del llibre d’estil del papa Francesc.