Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 5/03/2018

(Abadia de Montserrat) L’Espai d’art Pere Pruna del Museu de Montserrat (MDM) acollirà, a partir del 10 de març de 2018, la mostra Muntanyes de l’ànima, de la ceramista Maria Bofill. Comissariada per Anna Pujadas, en aquesta exposició Maria Bofill (Barcelona, 1937) se centra en la muntanya, tenint sempre present la de Montserrat, la muntanya de la seva vida, perquè és la del seu país, la del seu paisatge, i per això és la de la seva ànima. Bofill oferir muntanyes de ceràmica; algunes són literals miniatures de muntanyes en porcellana o en gres; d’altres recullen el sentit de les muntanyes, però a través d’altres formes -com els capitells o els núvols-. “Les muntanyes de l’ànima de Maria Bofill són espais per contenir el nostre esperit, protegir-lo i alimentar-lo en el nostre caminar vital. No són espais per contemplar ni per manipular, sinó per habitar, per recórrer; si bé no amb els peus, ans amb la imaginació”, assegura Anna Pujadas, directora de l’Escola Eina, que per al muntatge de l’exposició de Montserrat ha comptat amb el suport d'un equip de dissenyadors i interioristes que farà lluir l’obra essencial de Bofill.

Les peces de Bofill són arquetípiques també en relació a la ceràmica com a activitat humana. Tot el recorregut de Bofill com a ceramista “és una recerca de l’arquetip ceràmic; per aconseguir-ho ha hagut de perfeccionar virtuosament la tècnica i a la vegada alliberar-se’n del tot”, afegeix Pujadas.

La cermaista, Maria Bofill

Maria Bofill (Barcelona, 1937) es va formar a l’escola Massana, on hi va fer de professora des de 1965 fins al 2002. Compta amb una llarga trajectòria com a ceramista amb exposicions a tot el món i estades de recerca als principals centres d’investigació de la ceràmica internacionals. Així, ha fet estades com a professora i investigadora a la Sunderland Polytechnic of Art and Design (Sunderland, Anglaterra), Kyoto City University of Arts (Kyoto, Japó), Universidad Veracruzana de Xalapa (Veracruz, Mèxic), Hartwich College d’Oneonta (Nova York, EUA), Triennale de la Porcelaine (Nyon, Suïssa), Universidad de Haifa (Israel), European Ceramics Work Centre (Hertogenbosch, Holanda), Atelier de Céramique Artistique Méditerranéenne (Hammamet, Tunis), Simpòsium Internacional de Ceràmica de Siklos (Hongria), entre d’altres. Ha estat premiada en diversos certàmens i la seva obra forma part de prestigioses colꞏleccions d’art. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.