Vés al contingut

notícies relacionades

ceramiques-benetes-2022

La ceràmica de Sant Benet, de Montserrat al món amb un nou catàleg

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | Als seus 88 anys, Regina Goberna ajuda al taller de ceràmica del monestir de Sant Benet de Montserrat. Juntament amb Montserrat Viñas, l’abadessa emèrita, lidera un taller que, amb quasi 60 anys d’història, ha escampat la seva ceràmica arreu del món. I ara, encara vol arribar més lluny. Per aconseguir-ho, les benedictines han elaborat aquest any un nou catàleg per mostrar una de les seves especialitats, la ceràmica mural de grans dimensions. El catàleg, que es pot trobar en format digital, és una mostra de diversos conjunts de peces que decoren façanes d’edificis, recepcions o altars, tots pintats a la gota i cuits a 960 graus.

Un mural homenatja les primeres monges de Sant Joan de les Abadesses

(Jordi Vilarodà –Sant Benet de Montserrat) Emma, Adelaida, Ranlo, Fredeburga i Ingilberga. Cinc dones que als segles IX i X van regir el destí d’un dels primers monestirs benedictins de Catalunya, són recordades en el mural ceràmic que aquest dissabte s'ha inaugurat al poble que encara en preserva el record en el seu nom: Sant Joan de les Abadesses.

Nova “església participativa” a Sant Joan Despí

(Laura Mor –CR) Aquest divendres Sant Joan Despí inaugura la nova parròquia de la Mare de Déu del Carme. Dos anys després d'enderrocar l'antic barracó del temple, el barri de les Planes estrena un nou espai litúrgic que compta amb frescos originals del pintor targarí Josep Minguell.

La ceràmica de les benetes, 50 anys portant Déu a les cases

(Laura Mor –CR) “No sabeu el bé que feu a Catalunya. Els nostres sermons no arriben a la gent, però les vostres ceràmiques són a totes les cases”. Molts capellans utilitzen aquest argument per agrair la tasca evangelitzadora de la ceràmica de les benetes. Ho explica la germana Maria Regina Goberna, una de les fundadores del taller on es fabriquen icones emblemàtiques al nostre país i que enguany celebren 50 anys.

Veure la fe