Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sagrada Família) El carilló de la Sagrada Família ofereix de nou les peces corresponents al temps litúrgic ordinari. El 9 de juny va finalitzar el temps de quaresma i Pasqua en que s’ha estat reproduint un repertori musical especial.

Aquesta era la segona ocasió en què les tonades que formen aquest repertori sonaven al temple, després de la renovació de les peces musicals del carilló, a finals del 2017. Les peces poden escoltar-se entre les 9 i les 21h, a cada hora en punt.

El nou repertori per al carilló de la Sagrada Família té tres programes diferents: un per al temps ordinari, un altre per al de Nadal i advent, i un tercer per al de quaresma i Pasqua. La selecció dels temes i els arranjaments ha estat a càrrec de Galdric Santana, arquitecte, músic i constructor d’instruments musicals.

El carilló és un instrument musical que consisteix en una sèrie de campanes, cadascuna de les quals correspon a una nota. L’instrument es toca des d’un teclat específic que està connectat a les campanes per mitjà d’unes cordes que s’accionen quan es fa pressió sobre les tecles. Actualment, però, no hi ha carilló a la Basílica, tot i que la possible instal·lació forma part d’un projecte musical del temple que s’estudiarà una vegada acabat aquest. Avui dia, el so que es pot escoltar és el d’una gravació que s’emet a través de quatre altaveus instal·lats a la torre de l’ascensor de Passió.

El repertori del temps litúrgic ordinari compta amb 15 peces, entre les quals podem trobar el Sol solet , el Virolai, la pastoreta, l’emigrant, les Muntanyes regalades i el gegant del pi.