Vés al contingut
Catalunya Religió

(Opus Dei / CR) L'antífona Ubi Caritas ha inspirat les Jornades de Qüestions Pastorals Castelldaura d'enguany, que es faran dimarts i dimecres a la Facultat de Teologia de Catalunya. En aquest marc, el cardenal guineà Robert Sarah, que presideix el Pontifici Consell Cor Unum dedicat a portar a la pràctica les iniciatives humanitàries del papa Francesc, pronunciarà la conferència 'Deus caritas est'.

En la 49a edició de les jornades, que organitza el Centre Sacerdotal Rosselló, diversesconferències abordaran la caritat des de la misericòrdia dels cristians en la història, la doctrina social de l'Església i la fraternitat humana, així com la figura de Sant Francesc d'Assís.

Sant Egidi, Càritas i Braval: sense caritat no hi ha Déu

En format de taula rodona, i sota el títol 'Si no hi ha caritat, Déu no hi és', la Comunitat de Sant Egidi, Càritas i Braval, debatran sobre com es pot millorar l’atenció dels més necessitats. La periodista Rita Marzoa moderarà l'espai en què intervindran Jaume Castro, president de la Comunitat de Sant Egidi a Barcelona, Carme Borbonès, presidenta de Càritas Catalunya, i Josep Masabeu, president del Braval.

Les jornades comptaran amb la presència del director del Centre Sacerdotal Rosselló, Albert Ribot, l'arquebisbe Lluís Martínez Sistach, el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig, i el vicari de la prelatura de l’Opus Dei a Catalunya, Antoni Pujals.

Nascudes l'any 1965, aquestes jornades van tractar el repte de confessar la fe en l'anterior edició. En aquell moment, el coordinador de l'Observatori de la Llibertat Religiosa italià, Massimo Introvigne, va afirmar que “ateus i allunyats no estan completament tancats a la religió”.

Sobre el caredenal Robert Sarah

Nascut a Guinea el 1945, Robert Sarah hagué de passar per Costa d’Ivori, França i Senegal per acabar els estudis en teologia i ordenar-se al seu país natal. Després seguí estudiant a Roma i Jerusalem, per a tornar a Guinea on el 1979 es convertí en el bisbe més jove del món, amb 34 anys. Hi estigué fins que el 2001 el papa Joan Pau II el va nomenar secretari de la Congregació per l’Evangelització dels Pobles. El 2010 fou nomenat president del Pontifici Consell Cor Unum per el papa Benet XVI.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.