Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR/Bisbat d’Urgell) Amb un format digital, uns 2.000 joves i famílies s’han reunit divendres i dissabte per celebrar el Festival de música cristiana Canòlich Music. Amb format digital i des de Sant Julià de Lòria, al Principat d’Andorra, han seguit el festival a través dels mitjans digitals, les xarxes socials i a l’activitat central, que s’ha fet presencial: la missa a l’església parroquial de Sant Julià de Lòria.

“Estem contents d’haver donat una veu d’esperança als joves en una circumstància tant difícil per a ells. Hem après junts a ser més valents perquè amb la música és més fàcil superar les dificultats, ja que la música és un element molt important per a viure la fe, i estem sentint que Déu ens acompanya en aquests moments”. Així ha valorat aquesta edició el capellà Pepe Chisvert, delegat d’Ensenyament de la diòcesi d’Urgell, membre de l’equip organitzador del Canòlich Music.

Youtube ha estat la xarxa més usada per a la difusió de vídeos i la retransmissió en directe per streaming de la missa, a més de la xarxa Tik-Tok pels vídeos participatius dels joves. També s’han dut a terme activitats de reflexió i tallers a les classes de religió a les escoles a través de la plataforma Moodle. Amb el lema 'Som fràgils, siguem valents!', el festival de música cristiana s’ha traslladat a l’espai virtual a causa de les restriccions de mobilitat i les mesures de distanciament social imposades per la pandèmia Covid-19.

L’eucaristia es va celebrar de manera presencial a la parròquia de Sant Julià de Lòria i també es va poder seguir per en directe pel Canal de Youtube del bisbat d’Urgell, i en directe per LòriaTV i per Andorra Televisió. L’arquebisbe Joan-Enric Vives va participar-hi amb un missatge de coratge i ànim als joves: “Per mi és un gran goig estar amb vosaltres i viure aquest moment intens de música, de festa de goig i de retorn de mostrar que esteu presents i compteu molt. Volem tenir coratge pel futur, malgrat les dificultats. La festa del Canòlich Music troba el seu centre, el seu motiu de joia i de trobada, en l’encontre amb Jesús, que ha donat la vida per nosaltres i està ressuscitat. Que Ell us acompanyi, que Ell sigui el vostre amic fidel. Crist Viu!”.

Jesús, influencer del servir i estimar

Durant la celebració, presidida per Antoni Elvira, vicari episcopal i delegat de Catequesi de la diòcesi d’Urgell, mestres i professors de religió van proclamar les lectures, i alguns dels joves assistents van llegir les pregàries. Una celebració es va fer extremant les mesures de seguretat, fent test d’antígens als assistents i limitant molt l’aforament d’assistència, distància social i higienització de les mans.

“Jesús és l’influencer més gran de la història”, va dir Elvira en la missa de dissabte. “No només amb coses d’opinió, a coses passatgeres o superficials, Jesús és el que influeix en el més profund de la nostra vida de cada dia, arriba al fons del cor”, va dir durant l’homilia.

En aquest sentit, va contrastar la seva influència amb la del coronavirus: “Potser aquests dies creiem que és aquest virus el que regna en el nostre món; no és pas així”, ha dit Antoni Elvira. Sense oblidar que “el virus ha arribat a tot el món, condiciona molt la nostra vida i està causant molt de sofriment i de dolor”, ha assegurat que “sabem que Jesús ens acompanya, sabem que no estem pas sols”.

El vicari episcopal va parlar de l’evangeli de diumenge: “Jesús ens recorda que l’essencial de la persona és estimar, servir als altres”. Enmig de la situació de pandèmia, va demanar als joves de ser “valents” –com proposa el lema del festival d’enguany– i de posar-se al servei dels altres per fer possible “el Regne de Jesús”.

Concurs de clips obert a Tik-tok

Al final, el concert de Migueli també fou retransmès en directe per Youtube i amb un aforament limitat a l’església, on es va celebrar. Al llarg de les setmanes prèvies i en els dies següents, a les escoles es treballa amb material didàctic. També es duu a terme un concurs de clips sobre la temàtica de la fragilitat humana i sobre la temàtica que proposa el Festival d’enguany: “Som fràgils. Som valents”. El concurs, ja obert, s’ha posat en marxa a la xarxa Tik-tok i restarà obert fins al 20 de desembre a les 20 hores. Amb aquesta nova modalitat els impulsors volen ajudar als joves a reflexionar i aplicar la reva creativitat respecta la crisi sanitària. “De les dificultats en podem treure aprenentatges, capacitat per adaptar-nos a les noves situacions”, senyalen les bases del concurs.

També hi ha les activitats “Batecs de vida”, “Batecs d’esperança”, i “Batecs d’energia”, tots emesos pel canal de YouTube, i en els que participaran DJ Garden & AlexGR en concert.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.